Antonio van Diemen

de opkomst van de VOC in Azië

Prijs € 59,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Menno Witteveen

Paperback | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 4 januari 1618 zeilde het VOC-schip ‘Mauritius’ weg van de rede van Texel naar het verre Bantam op het eiland Java. Een van haar tweehonderdvijftig bemanningsleden was aangemonsterd als Thonis Meeusen, de schuilnaam van Antonio van Diemen, een Amsterdamse koopman op de vlucht voor de gevolgen van zijn faillissement. Op Java maakte Van Diemen direct kennis met Jan Pieterszoon Coen, de vereerde én verketterde stichter van Batavia. Van Diemen werd ontmaskerd, maar behield de steun van Coen en maakte snel carrière.In 1636 was Van Diemen opgeklommen tot gouverneur-generaal. Hij nam het zwaard ter hand en veroverde op de Portugese Estado da India de hegemonie op zee in Azië. Het systeem van de Compagnie zoals door hem gevestigd, zou tot ver in de achttiende eeuw stand houden.Gebaseerd op nieuw onderzoek wordt het boeiende verhaal van de opkomst van de VOC in Azië verteld aan de hand van de tot nu toe ongeschreven buitengewone biografie van Antonio van Diemen.Menno Witteveen (1954) is historicus en ondernemer. Eerder schreef hij over de oprichting van de VOC het boek Een onderneming van Landsbelang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Menno Witteveen
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789085550464
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
402

Beschrijving

Op 4 januari 1618 zeilde het VOC-schip ‘Mauritius’ weg van de rede van Texel naar het verre Bantam op het eiland Java. Een van haar tweehonderdvijftig bemanningsleden was aangemonsterd als Thonis Meeusen, de schuilnaam van Antonio van Diemen, een Amsterdamse koopman op de vlucht voor de gevolgen van zijn faillissement.
Op Java maakte Van Diemen direct kennis met Jan Pieterszoon Coen, de vereerde én verketterde stichter van Batavia. Van Diemen werd ontmaskerd, maar behield de steun van Coen en maakte snel carrière.
In 1636 was Van Diemen opgeklommen tot gouverneur-generaal. Hij nam het zwaard ter hand en veroverde op de Portugese Estado da India de hegemonie op zee in Azië. Het systeem van de Compagnie zoals door hem gevestigd, zou tot ver in de achttiende eeuw stand houden.
Gebaseerd op nieuw onderzoek wordt het boeiende verhaal van de opkomst van de VOC in Azië verteld aan de hand van de tot nu toe ongeschreven buitengewone biografie van Antonio van Diemen.

Menno Witteveen (1954) is historicus en ondernemer. Eerder schreef hij over de oprichting van de VOC het boek Een onderneming van Landsbelang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Menno Witteveen
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789085550464
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
402

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99