Antifragiel

Dingen die baat hebben bij wanorde

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nassim Nicholas Taleb

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Antifragiel leert ons hoe we moeten handelen en leven in een wereld vol chaos, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiliteit is meer dan veerkracht of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, is dol op chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van zijn koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.Antifragiliteit schuilt in alles wat met de tijd verandert: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, recepten, geruchten, onlusten, opkomende steden, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...Antifagiel is erudiet, geestig en leerzaam: hoe overleef je in een wereld die zich niet laat voorspellen?De Zwarte Zwaan is door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de 25 wetenschappelijke boeken van na de Tweede Wereldoorlog die je gelezen moet hebben. Nassim Nicholas Taleb...'... heeft het moderne denken veranderd' - The Times'... veranderde mijn kijk op hoe de wereld werkt' - Daniel KahnemanNassim Nicholas Taleb is literator, belegger en hoogleraar aan het Polytechnic Institute van New York University. Hij wijdt zijn leven aan de studie van toeval, waarschijnlijkheid, denkfouten en kennisfilosofie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nassim Nicholas Taleb
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057122828
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Antifragiel leert ons hoe we moeten handelen en leven in een wereld vol chaos, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiliteit is meer dan veerkracht of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, is dol op chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van zijn koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiliteit schuilt in alles wat met de tijd verandert: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, recepten, geruchten, onlusten, opkomende steden, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Antifagiel is erudiet, geestig en leerzaam: hoe overleef je in een wereld die zich niet laat voorspellen?

De Zwarte Zwaan is door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de 25 wetenschappelijke boeken van na de Tweede Wereldoorlog die je gelezen moet hebben.

Nassim Nicholas Taleb...
'... heeft het moderne denken veranderd' - The Times
'... veranderde mijn kijk op hoe de wereld werkt' - Daniel Kahneman

Nassim Nicholas Taleb is literator, belegger en hoogleraar aan het Polytechnic Institute van New York University. Hij wijdt zijn leven aan de studie van toeval, waarschijnlijkheid, denkfouten en kennisfilosofie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nassim Nicholas Taleb
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057122828
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99