Anne van As: wilderness

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Henriette Heezen

Paperback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De miniaturen van Anne van As tonen koele berglandschappen, wilde planten en prooidieren. In haar minuscule schilderijen komen het onmetelijke en ongrijpbare binnen handbereik. De wereld wordt klein en beheersbaar. Of is dat schijn? De beelden die ons gewoonlijk zo vertrouwd en onschuldig voorkomen, hebben iets onheilspellends.Ze wringen zich tussen wat wekennen en wat we vrezen.In Wilderness wordt de thematiek van Anne van As gepresenteerd aan de hand van een selectie van circa veertig kleine werken van berglandschappen, beesten en bloemen. Ze zijn stuk voor stuk op ware grootte afgedrukt en bieden een optimale kijk in de wereld van de kunstenaar en haar inspiratiebronnen: beelden uit reisgidsen, flora en fotoboeken van een halve eeuw geleden.Wilderness is een voorbeeldig verzorgde uitgave over een zeer intrigerend en coherent oeuvre met een on-Nederlandse thematiek.Anne van As studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Ze woont en werkt in Amsterdam. Henriëtte Heezen is kunsthistoricus en gespecialiseerd in hedendaags kunst, beeldhouwkunst en textielkunst, waar ze regelmatig over publiceert.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henriette Heezen
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

De miniaturen van Anne van As tonen koele berglandschappen, wilde planten en prooidieren. In haar minuscule schilderijen komen het onmetelijke en ongrijpbare binnen handbereik. De wereld wordt klein en beheersbaar. Of is dat schijn? De beelden die ons gewoonlijk zo vertrouwd en onschuldig voorkomen, hebben iets onheilspellends.
Ze wringen zich tussen wat we
kennen en wat we vrezen.
In Wilderness wordt de thematiek van Anne van As gepresenteerd aan de hand van een selectie van circa veertig kleine werken van berglandschappen, beesten en bloemen. Ze zijn stuk voor stuk op ware grootte afgedrukt en bieden een optimale kijk in de wereld van de kunstenaar en haar inspiratiebronnen: beelden uit reisgidsen, flora en fotoboeken van een halve eeuw geleden.
Wilderness is een voorbeeldig verzorgde uitgave over een zeer intrigerend en coherent oeuvre met een on-Nederlandse thematiek.
Anne van As studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Ze woont en werkt in Amsterdam. Henriëtte Heezen is kunsthistoricus en gespecialiseerd in hedendaags kunst, beeldhouwkunst en textielkunst, waar ze regelmatig over publiceert.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henriette Heezen
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260504
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99