Anders is dit alles voor niets geweest

Hoe politici omgaan met militaire verliezen

Prijs € 22,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dieuwertje Kuijpers

Paperback | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Politici maken vaak besluiten tegen beter weten in. Of het nu gaat om een van de vele IT-projecten bij de Belastingdienst of een militaire missie die niet de beloofde stabiliteit en veiligheid oplevert; stoppen lijkt geen optie. Bijna nooit wordt de stekker uit een niet succesvol of falend project getrokken. Sommige militaire missies zijn hier een goed voorbeeld van: meestal besluit men om weer militairen te sturen. Maar als slechte prestaties politici de electorale kop kunnen kosten, waarom besluiten zij dan de deelname aan impopulaire en niet te winnen missies en oorlogen te verlengen? Gekeken wordt naar hoe zowel politiek als publiek in elf democratieën de afgelopen 25 jaar hebben gereageerd op militaire slachtoffers, maar ook wat dit betekent voor Nederland. Herkennen Nederlandse militairen zich hierin, en wat maakt Nederland dan zo anders (of juist hetzelfde)? Dieuwertje Kuijpers maakt door bestaande inzichten uit de gedragseconomie, sociologie en politicologie te combineren de ratio achter dit schijnbaar niet logische denkproces duidelijk. Ze laat scherp zien hoe deze politieke valkuil in zijn werk gaat.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dieuwertje Kuijpers
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Politici maken vaak besluiten tegen beter weten in. Of het nu gaat om een van de vele IT-projecten bij de Belastingdienst of een militaire missie die niet de beloofde stabiliteit en veiligheid oplevert; stoppen lijkt geen optie. Bijna nooit wordt de stekker uit een niet succesvol of falend project getrokken. Sommige militaire missies zijn hier een goed voorbeeld van: meestal besluit men om weer militairen te sturen. Maar als slechte prestaties politici de electorale kop kunnen kosten, waarom besluiten zij dan de deelname aan impopulaire en niet te winnen missies en oorlogen te verlengen? Gekeken wordt naar hoe zowel politiek als publiek in elf democratieën de afgelopen 25 jaar hebben gereageerd op militaire slachtoffers, maar ook wat dit betekent voor Nederland. Herkennen Nederlandse militairen zich hierin, en wat maakt Nederland dan zo anders (of juist hetzelfde)?

Dieuwertje Kuijpers maakt door bestaande inzichten uit de gedragseconomie, sociologie en politicologie te combineren de ratio achter dit schijnbaar niet logische denkproces duidelijk. Ze laat scherp zien hoe deze politieke valkuil in zijn werk gaat.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dieuwertje Kuijpers
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409801
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99