Andermans zaken

de eerste zaak van politie-inspecteur Banić

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Goran Tribuson

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Andermans zaken, de eerste zaak van politie-inspecteur Bani?Misdaad, maatschappelijke kritiek, spot en zelfspot wisselen elkaar af in Andermans zaken, de eerste misdaadroman in de serie over politie-inspecteur Nikola Bani?.Zagreb, de zomer van 1984. Iedereen die kan, vlucht uit de stadse hitte naar de kust en blijftdaar zo lang mogelijk. Daarom is de verdwijning die een succesvolle bouwondernemer komt aangeven niet meteen overtuigend. Inspecteur Bani? twijfelt of Astra, de rebelse achttienjarige rijkelui dochter, niet over een paar dagen gewoon weer op de stoep van de ouderlijke villa staat. Alleen kan hij de dreigbrief met Astra's ring erin niet meteen plaatsen. Hoewel ontvoeringen in zijn rechercheurspraktijk nog nooit zijn voorgekomen, neemt hij de onduidelijke zaak toch nu in behandeling.Als een paar dagen later blijkt dat er ook een moord in spel is, bijt hij zich resoluut in de puzzel vast.De samenleving is al verdeeld tussen de nieuwe rijken en de armen. Het postcommunistischland is volop in beweging. Ook Bani?' huwelijk wankelt. Het speurwerk brengt hem in kringen van kunstschilders, een wereld waar hij bijzonder weinig verstand van heeft. Tot de laatste regel blijft het spannend en vol onverwachte wendingen tussen het foute geld, bittere armoede, verloren liefdes, gekte en wraak.Goran Tribuson (1948) is in Kroatië een veelgelezen en erkend schrijver, met vele romans, korte verhalen, toneelstukken en theoretische werken op zijn naam. Hij is gelauwerd om zijn absurdistische proza, zoals De fanclub en Het huis waar de duivel woont, en om zijn autobiografische romans.De meeste populariteit heeft hij gekregen door zijn reeks maatschappelijk betrokken misdaadromans met politie-inspecteur Bani? in de hoofdrol en door zijn tv-sitcoms. Naast het schrijven doceerde hij tot aan zijn emeritaat scenario aan de Filmacademie in Zagreb. Hij is lid van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen..

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Goran Tribuson
Uitgever
KLIN
ISBN
9789492160072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Andermans zaken, de eerste zaak van politie-inspecteur Bani?

Misdaad, maatschappelijke kritiek, spot en zelfspot wisselen elkaar af in Andermans zaken, de eerste misdaadroman in de serie over politie-inspecteur Nikola Bani?.
Zagreb, de zomer van 1984. Iedereen die kan, vlucht uit de stadse hitte naar de kust en blijft
daar zo lang mogelijk. Daarom is de verdwijning die een succesvolle bouwondernemer komt aangeven niet meteen overtuigend. Inspecteur Bani? twijfelt of Astra, de rebelse achttienjarige rijkelui dochter, niet over een paar dagen gewoon weer op de stoep van de ouderlijke villa staat. Alleen kan hij de dreigbrief met Astra's ring erin niet meteen plaatsen. Hoewel ontvoeringen in zijn rechercheurspraktijk nog nooit zijn voorgekomen, neemt hij de onduidelijke zaak toch nu in behandeling.
Als een paar dagen later blijkt dat er ook een moord in spel is, bijt hij zich resoluut in de puzzel vast.
De samenleving is al verdeeld tussen de nieuwe rijken en de armen. Het postcommunistisch
land is volop in beweging. Ook Bani?' huwelijk wankelt. Het speurwerk brengt hem in kringen van kunstschilders, een wereld waar hij bijzonder weinig verstand van heeft. Tot de laatste regel blijft het spannend en vol onverwachte wendingen tussen het foute geld, bittere armoede, verloren liefdes, gekte en wraak.

Goran Tribuson (1948) is in Kroatië een veelgelezen en erkend schrijver, met vele romans, korte verhalen, toneelstukken en theoretische werken op zijn naam. Hij is gelauwerd om zijn absurdistische proza, zoals De fanclub en Het huis waar de duivel woont, en om zijn autobiografische romans.
De meeste populariteit heeft hij gekregen door zijn reeks maatschappelijk betrokken misdaadromans met politie-inspecteur Bani? in de hoofdrol en door zijn tv-sitcoms. Naast het schrijven doceerde hij tot aan zijn emeritaat scenario aan de Filmacademie in Zagreb. Hij is lid van de Kroatische Academie van Kunst en Wetenschappen.
.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Goran Tribuson
Uitgever
KLIN
ISBN
9789492160072
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99