Anatomie en fysiologie Niveau 3

Prijs € 101,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

N. van Halem

Hardback | September 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bevat alle basiskennis van anatomie en fysiologie die verzorgenden nodig hebben om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Kennis over het menselijk lichaam en inzicht in het functioneren ervan zijn belangrijke voorwaarden om op een veilige manier zorg te kunnen verlenen.Met Anatomie en fysiologie hebben verzorgenden een prettig leesbaar en logisch geordend boek in handen. De afbeeldingen en duidelijke tekst zorgen er voor dat leerlingen de theorie makkelijk eigen kunnen maken en verbanden leren begrijpen.In dit boek worden de verschillende orgaansystemen behandeld. Omdat de bouw - en functie van het lichaam sterk met elkaar samenhangen, komen beide steeds in elk hoofdstuk aan bod. Ook wordt er een duidelijke relatie gelegd tussen de fysiologie en ziekteverschijnselen. Hoe kunnen verzorgenden ziekteverschijnselen die zij zien, verklaren vanuit de anatomie en fysiologie? In elk hoofdstuk wordt in aparte kaders (in de rubriek In de praktijk) een aantal verschijnselen vanuit de fysiologie verklaard, bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Spijsvertering: braken, geelzucht, obstipatie en diarree. Bij het hoofdstuk Huid: jeuk en bij hoofdstuk Zenuwstelsel wordt een verband gelegd tussen de anatomie en uitvalsverschijnselen. Zoveel mogelijk Nederlandse termen worden gebruikt, soms aangevuld met de meest voorkomende Latijnse namen. Achter in het basiswerk is een verklarende woordenlijst latijn-nederlands opgenomen, zodat leerlingen het altijd kunnen opzoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
N. van Halem
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031362073
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
301

Beschrijving

Dit boek bevat alle basiskennis van anatomie en fysiologie die verzorgenden nodig hebben om hun beroep goed uit te kunnen oefenen. Kennis over het menselijk lichaam en inzicht in het functioneren ervan zijn belangrijke voorwaarden om op een veilige manier zorg te kunnen verlenen.

Met Anatomie en fysiologie hebben verzorgenden een prettig leesbaar en logisch geordend boek in handen. De afbeeldingen en duidelijke tekst zorgen er voor dat leerlingen de theorie makkelijk eigen kunnen maken en verbanden leren begrijpen.

In dit boek worden de verschillende orgaansystemen behandeld. Omdat de bouw - en functie van het lichaam sterk met elkaar samenhangen, komen beide steeds in elk hoofdstuk aan bod. Ook wordt er een duidelijke relatie gelegd tussen de fysiologie en ziekteverschijnselen. Hoe kunnen verzorgenden ziekteverschijnselen die zij zien, verklaren vanuit de anatomie en fysiologie?

In elk hoofdstuk wordt in aparte kaders (in de rubriek In de praktijk) een aantal verschijnselen vanuit de fysiologie verklaard, bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Spijsvertering: braken, geelzucht, obstipatie en diarree. Bij het hoofdstuk Huid: jeuk en bij hoofdstuk Zenuwstelsel wordt een verband gelegd tussen de anatomie en uitvalsverschijnselen.

Zoveel mogelijk Nederlandse termen worden gebruikt, soms aangevuld met de meest voorkomende Latijnse namen. Achter in het basiswerk is een verklarende woordenlijst latijn-nederlands opgenomen, zodat leerlingen het altijd kunnen opzoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
N. van Halem
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031362073
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
301

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99