Anastasiia

She folds her memories like a parachute

Prijs € 33,00

Uitverkocht

Christian van der Kooy

Hardback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Anastasiia is een liefdesverklaring van een studente uit Kiev aan haar buitenlandse geliefde, en haar thuisland Oekraïne. Door middel van parallelle stromen van tekst en beeld wordt een dialoog tussen Anastasiia en haar geliefde gereconstrueerd, gedurende een periode van twee jaar waarin Oekraïne geconfronteerd wordt met grote veranderingen. Anastasiia's verslag is vooral een interpretatie van en onderzoek naar haar dagelijks leven en een reflectie op geborgenheid en warmte in tijden van verwarrende propaganda en oorlogsgeweld. Van der Kooy's voorstelling van Oekraïne laat ruimte aan verwondering over de creatieve manier waarop de bevolking omgaat met de huidige ontwikkelingen in Kiev, Odessa en de Krim.Christian van der Kooy werkt aan verschillende langlopende projecten in Oost Europa en onderzoekt het gebruik van publieke ruimte in de breedste zin van het woord. Het catalogiseren, analyseren en illustreren van de werkelijkheid in een nieuwe context is de kern van zijn werk. Elk landschap wordt immers gevormd of getransformeerd door een groot aantal lagen, of deze nu cultureel of economisch, fysiek of metafysisch zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christian van der Kooy
Uitgever
The Eriskay Connection
ISBN
9789492051271
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Anastasiia is een liefdesverklaring van een studente uit Kiev aan haar buitenlandse geliefde, en haar thuisland Oekraïne. Door middel van parallelle stromen van tekst en beeld wordt een dialoog tussen Anastasiia en haar geliefde gereconstrueerd, gedurende een periode van twee jaar waarin Oekraïne geconfronteerd wordt met grote veranderingen. Anastasiia's verslag is vooral een interpretatie van en onderzoek naar haar dagelijks leven en een reflectie op geborgenheid en warmte in tijden van verwarrende propaganda en oorlogsgeweld. Van der Kooy's voorstelling van Oekraïne laat ruimte aan verwondering over de creatieve manier waarop de bevolking omgaat met de huidige ontwikkelingen in Kiev, Odessa en de Krim.

Christian van der Kooy werkt aan verschillende langlopende projecten in Oost Europa en onderzoekt het gebruik van publieke ruimte in de breedste zin van het woord. Het catalogiseren, analyseren en illustreren van de werkelijkheid in een nieuwe context is de kern van zijn werk. Elk landschap wordt immers gevormd of getransformeerd door een groot aantal lagen, of deze nu cultureel of economisch, fysiek of metafysisch zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christian van der Kooy
Uitgever
The Eriskay Connection
ISBN
9789492051271
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99