Analyse van gewone differentiaalvergelijkingen

Prijs € 28,00

Niet beschikbaar

J.J. Duistermaat, W. Eckhaus

Paperback | Januari 1995 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek kan worden gekarakteriseerd als: 'elementaire gewone differentiaalvergelijkingen vanuit hoger standpunt belicht'. De analyse van differentiaalvergelijkingen heeft veel invloed gehad op begripsvorming in de analyse en de algebra. Voorbeelden zijn de theorie van Banach- en Hilbertruimten, eigenwaarden en Jordanontbindingen van lineaire afbeeldingen, orthogonaliteit en compacte zelfgeadjungeerde operatoren.De theorie wordt zo behandeld dat het verband met deze begrippen uitvoerig aan de orde komt. Daarnaast vormt het boek een complete inleiding op een gebied dat van bijzonder belang is voor toepassingen van de wiskunde.Deze herziene uitgave bevat naast een aantal correcties ook een aantal inhoudelijke verbeteringen, bijvoorbeeld in de figuren en in de presentatie van lineaire stelsels met constante coëfficiënten.Prof. dr. J.J. Duistermaat werd in 1942 geboren in 's-Gravenhage; na zijn studie wiskunde promoveerde hij in 1968 aan de Universiteit van Utrecht bij prof. dr. H. Freudenthal. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en sinds 1974 heeft hij deze functie aan de Universiteit Utrecht. Prof. Duistermaat was als gast werkzaam aan de universiteiten van Lund (Zweden) en Berkeley in Californië, aan het Courant Instituut (New York) en het MIT (Cambridge, VS). Zijn publicaties betreffen de zuivere en toegepaste analyse.Prof. dr. ir. W. Eckhaus werd in 1930 geboren in Polen en woonde sinds 1947 in Nederland. Hij studeerde vliegtuigbouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft (thans TU) en promoveerde in 1959 aan het Massachusetts Institute of Technology (Cambridge, VS). Hij was werkzaam aan de universiteit te Parijs, het Mathematisch Centrum te Amsterdam en de TU Delft. In 1971 werd hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn artikelen en boeken handelen over methoden en toepassingen van de niet-lineaire analyse. Hij overleed in oktober 2000.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J. Duistermaat, W. Eckhaus
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410397
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1995
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek kan worden gekarakteriseerd als: 'elementaire gewone differentiaalvergelijkingen vanuit hoger standpunt belicht'. De analyse van differentiaalvergelijkingen heeft veel invloed gehad op begripsvorming in de analyse en de algebra. Voorbeelden zijn de theorie van Banach- en Hilbertruimten, eigenwaarden en Jordanontbindingen van lineaire afbeeldingen, orthogonaliteit en compacte zelfgeadjungeerde operatoren.

De theorie wordt zo behandeld dat het verband met deze begrippen uitvoerig aan de orde komt. Daarnaast vormt het boek een complete inleiding op een gebied dat van bijzonder belang is voor toepassingen van de wiskunde.

Deze herziene uitgave bevat naast een aantal correcties ook een aantal inhoudelijke verbeteringen, bijvoorbeeld in de figuren en in de presentatie van lineaire stelsels met constante coëfficiënten.

Prof. dr. J.J. Duistermaat werd in 1942 geboren in 's-Gravenhage; na zijn studie wiskunde promoveerde hij in 1968 aan de Universiteit van Utrecht bij prof. dr. H. Freudenthal. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en sinds 1974 heeft hij deze functie aan de Universiteit Utrecht. Prof. Duistermaat was als gast werkzaam aan de universiteiten van Lund (Zweden) en Berkeley in Californië, aan het Courant Instituut (New York) en het MIT (Cambridge, VS). Zijn publicaties betreffen de zuivere en toegepaste analyse.

Prof. dr. ir. W. Eckhaus werd in 1930 geboren in Polen en woonde sinds 1947 in Nederland. Hij studeerde vliegtuigbouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft (thans TU) en promoveerde in 1959 aan het Massachusetts Institute of Technology (Cambridge, VS). Hij was werkzaam aan de universiteit te Parijs, het Mathematisch Centrum te Amsterdam en de TU Delft. In 1971 werd hij als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn artikelen en boeken handelen over methoden en toepassingen van de niet-lineaire analyse. Hij overleed in oktober 2000.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J. Duistermaat, W. Eckhaus
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410397
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1995
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99