Amsterdam toen en nu

In de voetsporen van Vincent van Gogh / 140 veranderingen in de stad

Prijs € 73,00

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ronald Wilfred Jansen

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het leven van Vincent van Gogh. Het is een sensatie om aan de hand van oude foto's en brieffragmenten de sporen van Vincent in Amsterdam te volgen. Het Amsterdam van Vincent komt hierdoor tot leven. Uit zijn brieven blijkt dat Vincent een scherp oog heeft voor het pittoreske en karakteristieke detail. Het verleden is vaak nog herkenbaar in de (ongeschonden) gevels van de gebouwen die Vincent in zijn Amsterdamse tijd heeft bezocht. Soms is de omgeving echter onherkenbaar veranderd, vaak ten koste van stedelijk stadsschoon. Oude gebouwen zijn deels verdwenen, de nog bestaande oude gebouwen zijn als bakens in een vaak sterk veranderd (stedelijk) landschap. Uit het beeldarchief van het Stadsarchief Amsterdam selecteerde Ronald Wilfred Jansen foto's, die dateren uit Vincents tijd, ruim een eeuw geleden. De auteur maakte vanuit het zelfde standpunt van een historische foto een actuele foto. Op een dubbelpagina wordt zo in een oogopslag duidelijk wat er is veranderd in het Amsterdamse straatbeeld en de gebouwen, in het bijzonder de locaties waar Vincent van Gogh verbleef. Door het grote formaat van de foto's zorgt "Amsterdam Toen en Nu. In de voetsporen vanVincent van Gogh' voor urenlang kijkplezier.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Wilfred Jansen
Uitgever
RWJ-PUBLISHING
ISBN
9789490482312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Beschrijving

Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het leven van
Vincent van Gogh. Het is een sensatie om aan de hand van oude foto's en brieffragmenten de sporen van Vincent in Amsterdam te volgen. Het Amsterdam van Vincent komt hierdoor tot leven. Uit zijn brieven blijkt dat Vincent een scherp oog heeft voor het pittoreske en karakteristieke detail. Het verleden is vaak nog herkenbaar in de (ongeschonden) gevels van de gebouwen die Vincent in zijn Amsterdamse tijd heeft bezocht. Soms is de omgeving echter onherkenbaar veranderd, vaak ten koste van stedelijk stadsschoon.
Oude gebouwen zijn deels verdwenen, de nog bestaande oude gebouwen zijn als bakens in een vaak sterk veranderd (stedelijk) landschap. Uit het beeldarchief van het Stadsarchief Amsterdam selecteerde Ronald Wilfred Jansen foto's, die dateren uit Vincents tijd, ruim een eeuw geleden. De auteur maakte vanuit het zelfde standpunt van een historische foto een actuele foto. Op een dubbelpagina wordt zo in een oogopslag duidelijk wat er is veranderd in het Amsterdamse straatbeeld en de gebouwen, in het bijzonder de locaties waar Vincent van Gogh verbleef. Door het grote formaat van de foto's zorgt "Amsterdam Toen en Nu. In de voetsporen van
Vincent van Gogh' voor urenlang kijkplezier.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Wilfred Jansen
Uitgever
RWJ-PUBLISHING
ISBN
9789490482312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99