Amersfoortse Muurhuizen

dieventorencomplex en Secretarishuisje

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Sandra Siemers

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Amersfoortse muurhuizen zijn een uniek fenomeen. Het Secretarishuisje, de Dieventoren en de daar tussenliggende muurhuizen behoren tot één van de meest geschilderde en gefotografeerde plekken in de historische binnenstad. Diepgaand archiefonderzoek heeft tal van nieuwe feiten over de bewoningsgeschiedenis van deze belangrijke monumenten boven tafel gebracht. Het Secretarishuisje is sinds de vijftiende eeuw altijd woonhuis van belangrijke Amersfoortse families geweest. De Dieventoren was eeuwenlang de Amersfoortse stadsgevangenis. De daartussen gelegen muurhuizen hebben een fascinerende geschiedenis; oorspronkelijk gebouwd als woonhuizen, later geheel of gedeeltijk in gebruik geweest als Bank van Lening, Huis van Arrest en kazerne met militaire bakkerij. De bewoningsgeschiedenis van het Secretarishuisje wordt gedeeltelijk herschreven, want de naamgever van het huis, stadssecretaris Jan Both Hendriksen, blijkt nooit eigenaar of bewoner van het huis geweest te zijn. In dit boek komen de verbouwingen van de muurhuizen aan de orde en worden bijna vijf eeuwen bewoners aan de lezers voorgesteld.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sandra Siemers
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

De Amersfoortse muurhuizen zijn een uniek fenomeen. Het Secretarishuisje, de Dieventoren en de daar tussenliggende muurhuizen behoren tot één van de meest geschilderde en gefotografeerde plekken in de historische binnenstad. Diepgaand archiefonderzoek heeft tal van nieuwe feiten over de bewoningsgeschiedenis van deze belangrijke monumenten boven tafel gebracht.
Het Secretarishuisje is sinds de vijftiende eeuw altijd woonhuis van belangrijke Amersfoortse families geweest. De Dieventoren was eeuwenlang de Amersfoortse stadsgevangenis. De daartussen gelegen muurhuizen hebben een fascinerende geschiedenis; oorspronkelijk gebouwd als woonhuizen, later geheel of gedeeltijk in gebruik geweest als Bank van Lening, Huis van Arrest en kazerne met militaire bakkerij.
De bewoningsgeschiedenis van het Secretarishuisje wordt gedeeltelijk herschreven, want de naamgever van het huis, stadssecretaris Jan Both Hendriksen, blijkt nooit eigenaar of bewoner van het huis geweest te zijn. In dit boek komen de verbouwingen van de muurhuizen aan de orde en worden bijna vijf eeuwen bewoners aan de lezers voorgesteld.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sandra Siemers
Uitgever
Thoth, Uitgeverij
ISBN
9789068685749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99