Altijd leerling

Prijs € 34,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Altijd leerling' is met recht een basisboek voor de catechese. Het geloofsleren in de gemeente wordt vanuit de basis doordacht. De leidende gedachte in deze nieuwe catechetiek is de lerende gemeente in de brede zin van het woord. Het leren beperkt zich in zo'n gemeente niet tot jongerencatechese, maar doortrekt het hele gemeente-zijn.Het boek zet in met de praktijk door drie catechetische praktijksituaties te schetsen. Daarna volgen theorievorming, reflectie en theologische, pedagogische en didactische aspecten van catechese en geloofsleren. Het boek eindigt met een uitvoerig deel met praktische handvatten. Elk hoofdstuk bevat aanwijzingen voor de manier waarop de lezer zich de inhoud eigen kan maken en er in de gemeente mee aan de slag kan.Het basisboek richt zich op iedereen die leiding geeft aan leren in de gemeente: catecheten, predikanten en toerustingscommissies. Daarnaast is het boek bedoeld als studieboek voor theologie-opleidingen.Auteurs van dit boek zijn dr. A. de Kock, dr. W. Verboom, A. Pals MA, dr. J.W. van Pelt en drs. A. Stijf. Zij hebben brede ervaring op het gebied van de catechese. Drs. B.T. Wallet schreef een bijdrage over leren in het Jodendom.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023971467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Beschrijving

'Altijd leerling' is met recht een basisboek voor de catechese. Het geloofsleren in de gemeente wordt vanuit de basis doordacht. De leidende gedachte in deze nieuwe catechetiek is de lerende gemeente in de brede zin van het woord. Het leren beperkt zich in zo'n gemeente niet tot jongerencatechese, maar doortrekt het hele gemeente-zijn.

Het boek zet in met de praktijk door drie catechetische praktijksituaties te schetsen. Daarna volgen theorievorming, reflectie en theologische, pedagogische en didactische aspecten van catechese en geloofsleren. Het boek eindigt met een uitvoerig deel met praktische handvatten. Elk hoofdstuk bevat aanwijzingen voor de manier waarop de lezer zich de inhoud eigen kan maken en er in de gemeente mee aan de slag kan.

Het basisboek richt zich op iedereen die leiding geeft aan leren in de gemeente: catecheten, predikanten en toerustingscommissies. Daarnaast is het boek bedoeld als studieboek voor theologie-opleidingen.

Auteurs van dit boek zijn dr. A. de Kock, dr. W. Verboom, A. Pals MA, dr. J.W. van Pelt en drs. A. Stijf. Zij hebben brede ervaring op het gebied van de catechese. Drs. B.T. Wallet schreef een bijdrage over leren in het Jodendom.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekencentrum
ISBN
9789023971467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
328

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99