Altijd hetzelfde lied

150 psalmen bewerkt en toegelicht

Prijs € 29,99

Niet beschikbaar

Gerard Swüste

Hardback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In hedendaags taalgebruik, met verrassende eigentijdse formuleringen en dicht bij de grondtekst, laat Gerard Swüste de psalmen klinken als de liederen van de mens van altijd, met zijn eeuwige thema's. De meeste psalmen mogen dan meer dan 2500 jaar oud zijn, de mens blijkt sindsdien in wezen niet veel veranderd en de psalmen zijn daarmee nog steeds actueel. Het is altijd hetzelfde lied. In de korte, treffende toelichtingen bij elke psalm wordt de diepte en de reikwijdte van deze 'levensliederen' nog eens onderstreept. Psalmen komen recht uit het hart. Het hele scala aan gevoelens, van blijdschap, verdriet, hoop en wanhoop, is in deze oeroude liederen terug te vinden. Psalmen zijn daarom 'vroom' te noemen in de Oudnederlandse betekenis van 'moedig'. Ze zijn opstandig, doen openhartig hun beklag bij God, uiten in felle bewoordingen hun mening over een medemens. Ze verwoorden wat een mens in zijn binnenste kan beleven tijdens zijn zoektocht naar gerechtigheid, vrede en geluk. Jacob de Leeuwe, talmoedvertaler en sjoelvoorganger:'Een prachtige en originele vertaling door Gerard Swüste, waarin de kracht, de poëzie en de profetie van de psalmen van Israëls geliefde koning David tot uitdrukking komen.'Gerard Swüste (1945) studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam. Hij werkte voor de KRO/RKK, onder andere voor radioprogramma's als Kruispunt Radio, Het Klooster, Echo en het Theater van het Sentiment. Sinds 1976 preekt hij regelmatig in de Amsterdamse Dominicus.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Swüste
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183101
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

In hedendaags taalgebruik, met verrassende eigentijdse formuleringen en dicht bij de grondtekst, laat Gerard Swüste de psalmen klinken als de liederen van de mens van altijd, met zijn eeuwige thema's. De meeste psalmen mogen dan meer dan 2500 jaar oud zijn, de mens blijkt sindsdien in wezen niet veel veranderd en de psalmen zijn daarmee nog steeds actueel. Het is altijd hetzelfde lied. In de korte, treffende toelichtingen bij elke psalm wordt de diepte en de reikwijdte van deze 'levensliederen' nog eens onderstreept.

Psalmen komen recht uit het hart. Het hele scala aan gevoelens, van blijdschap, verdriet, hoop en wanhoop, is in deze oeroude liederen terug te vinden. Psalmen zijn daarom 'vroom' te noemen in de Oudnederlandse betekenis van 'moedig'. Ze zijn opstandig, doen openhartig hun beklag bij God, uiten in felle bewoordingen hun mening over een medemens. Ze verwoorden wat een mens in zijn binnenste kan beleven tijdens zijn zoektocht naar gerechtigheid, vrede en geluk.


Jacob de Leeuwe, talmoedvertaler en sjoelvoorganger:
'Een prachtige en originele vertaling door Gerard Swüste, waarin de kracht, de poëzie en de profetie van de psalmen van Israëls geliefde koning David tot uitdrukking komen.'


Gerard Swüste (1945) studeerde theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam. Hij werkte voor de KRO/RKK, onder andere voor radioprogramma's als Kruispunt Radio, Het Klooster, Echo en het Theater van het Sentiment. Sinds 1976 preekt hij regelmatig in de Amsterdamse Dominicus.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Swüste
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492183101
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99