Als mondzorg een puzzel is

casuistiek angstbegeleiding en gehandicaptenzorg in de tandheelkunde

Prijs € 78,75

Niet beschikbaar

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Extreme angst, psychopathologie, lichamelijke en verstandelijke beperkingen zijn uitdagingen die voor het hele behandelteam, zowel in de algemene tandartspraktijk als in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, extra vaardigheden vergen. Ondanks het feit dat de behandelend tandarts heeft geleerd hoe met lastige patiënten om te gaan, doen zich toch regelmatig situaties voor die net nog wat moeilijker en uitzonderlijker zijn. Het is dan aan de behandelaar om zich daarin vast te bijten en uit te zoeken wat de hindernissen en mogelijke oplossingen zijn in de aanpak van juist dat specifieke probleem bij die ene patiënt.In de loop der jaren is door bevlogen collega-tandartsen een schat aan kennis opgedaan op het gebied van angstbegeleiding en gehandicaptenzorg. Deze kennis is met de start van de gelijknamige differentiatie en postdoctorale opleiding steeds meer tot wasdom gekomen en heeft geleid tot een toename van 'evidence based' denken en handelen.In dit boek, Als mondzorg een puzzel is, werd kennis op het gebied van angstbegeleiding en gehandicaptenzorg voor het eerst gebundeld en toegankelijk gemaakt voor zowel de gedifferentieerde tandarts als de tandarts algemeen practicus. Ook voor andere behandelaars die beroepshalve te maken krijgen met deze patiëntengroepen, zoals huisartsen, psychologen of gedragsdeskundigen, is dit boek zeer geschikt als leerboek of naslagwerk.Met een grote diversiteit aan zowel klinisch-tandheelkundige als gedragsmatige probleemoplossingen, uitgewerkt in zestien geïllustreerde casusbeschrijvingen, draagt dit boek bij tot een vergroting van kennis en inzicht bij angstbegeleiding en gehandicaptenzorg in de mondzorg.Aan de totstandkoming van Als mondzorg een puzzel is, werd gewerkt door tientallen tandartsen. Zij schreven hun casus onder leiding van de redactie, bestaande uit Erik Vermaire, Miriam Bildt, Margriet Hoff, Caroline van Houtem en Marjon Jonker.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620969
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Beschrijving

Extreme angst, psychopathologie, lichamelijke en verstandelijke beperkingen zijn uitdagingen die voor het hele behandelteam, zowel in de algemene tandartspraktijk als in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, extra vaardigheden vergen. Ondanks het feit dat de behandelend tandarts heeft geleerd hoe met lastige patiënten om te gaan, doen zich toch regelmatig situaties voor die net nog wat moeilijker en uitzonderlijker zijn. Het is dan aan de behandelaar om zich daarin vast te bijten en uit te zoeken wat de hindernissen en mogelijke oplossingen zijn in de aanpak van juist dat specifieke probleem bij die ene patiënt.

In de loop der jaren is door bevlogen collega-tandartsen een schat aan kennis opgedaan op het gebied van angstbegeleiding en gehandicaptenzorg. Deze kennis is met de start van de gelijknamige differentiatie en postdoctorale opleiding steeds meer tot wasdom gekomen en heeft geleid tot een toename van 'evidence based' denken en handelen.

In dit boek, Als mondzorg een puzzel is, werd kennis op het gebied van angstbegeleiding en gehandicaptenzorg voor het eerst gebundeld en toegankelijk gemaakt voor zowel de gedifferentieerde tandarts als de tandarts algemeen practicus. Ook voor andere behandelaars die beroepshalve te maken krijgen met deze patiëntengroepen, zoals huisartsen, psychologen of gedragsdeskundigen, is dit boek zeer geschikt als leerboek of naslagwerk.

Met een grote diversiteit aan zowel klinisch-tandheelkundige als gedragsmatige probleemoplossingen, uitgewerkt in zestien geïllustreerde casusbeschrijvingen, draagt dit boek bij tot een vergroting van kennis en inzicht bij angstbegeleiding en gehandicaptenzorg in de mondzorg.

Aan de totstandkoming van Als mondzorg een puzzel is, werd gewerkt door tientallen tandartsen. Zij schreven hun casus onder leiding van de redactie, bestaande uit Erik Vermaire, Miriam Bildt, Margriet Hoff, Caroline van Houtem en Marjon Jonker.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Prelum Uitgevers
ISBN
9789085620969
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
132

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99