Als jij en ik wij worden

over het huwelijk en partnerrelaties

Prijs € 18,40

Uitverkocht

J.F.M. Groeneboer

Paperback | April 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ALS JIJ EN IK WIJ WORDENHet huwelijk en de partner relatie is een unieke relatievorm tussen twee mensen. Een relatie die zich onderscheidt van andere relaties. Twee mensen kunnen een eenheid beleven in geest, ziel en lichaam. Ze hebben deze relatievorm extra plechtigheid gegeven door er rituelen aan te verbinden. Je kunt naar het gemeentehuis om het juridisch te laten bevestigen, je kunt naar de kerk om er een zegen over te vragen. De kern van het huwelijk ligt echter niet in het ritueel of in de plechtigheid, maar in het goddelijke principe dat twee mensen van geest, van ziel en van lichaam kunnen zijn. Wat dit zijn inhoudt en wat vooral ook niet, wil de auteur in dit boek uitgebreid beschrijven. Een belangrijk speerpunt in dit boek is de vraag hoe autonomie en verbondenheid, hand in hand kunnen gaan.In ons land wordt trouwen momenteel weer steeds populairder. Er worden in ons land ongeveer 83.000 huwelijken per jaar gesloten, dat zijn 166.000 mensen die trouwen. Helaas wordt het huwelijk ook voor velen een teleurstelling en dat resulteert per jaar in ons land in 30.000 echtscheidingen. En dan hebben we het nog niet eens over mensen die samenwonen en uit elkaar gaan. Naar schatting kunnen we, als we die breuken mee gaan rekenen, er nog 15.000 bij optellen. Dat betekent jaarlijks minimaal 90.000 mensen die een relatiebreuk meemaken. Dan tellen we de kinderen nog geen eens mee, die door de mislukte (huwelijks)relatie van hun ouders al een negatieve ervaring opdoen voor ze zelf ooit aan een huwelijk denken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.F.M. Groeneboer
Uitgever
't Gulden Boek (CBC)
ISBN
9789076193113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Beschrijving

ALS JIJ EN IK WIJ WORDEN
Het huwelijk en de partner relatie is een unieke relatievorm tussen twee mensen. Een relatie die zich onderscheidt van andere relaties. Twee mensen kunnen een eenheid beleven in geest, ziel en lichaam. Ze hebben deze relatievorm extra plechtigheid gegeven door er rituelen aan te verbinden. Je kunt naar het gemeentehuis om het juridisch te laten bevestigen, je kunt naar de kerk om er een zegen over te vragen. De kern van het huwelijk ligt echter niet in het ritueel of in de plechtigheid, maar in het goddelijke principe dat twee mensen van geest, van ziel en van lichaam kunnen zijn. Wat dit zijn inhoudt en wat vooral ook niet, wil de auteur in dit boek uitgebreid beschrijven. Een belangrijk speerpunt in dit boek is de vraag hoe autonomie en verbondenheid, hand in hand kunnen gaan.
In ons land wordt trouwen momenteel weer steeds populairder. Er worden in ons land ongeveer 83.000 huwelijken per jaar gesloten, dat zijn 166.000 mensen die trouwen. Helaas wordt het huwelijk ook voor velen een teleurstelling en dat resulteert per jaar in ons land in 30.000 echtscheidingen. En dan hebben we het nog niet eens over mensen die samenwonen en uit elkaar gaan. Naar schatting kunnen we, als we die breuken mee gaan rekenen, er nog 15.000 bij optellen. Dat betekent jaarlijks minimaal 90.000 mensen die een relatiebreuk meemaken. Dan tellen we de kinderen nog geen eens mee, die door de mislukte (huwelijks)relatie van hun ouders al een negatieve ervaring opdoen voor ze zelf ooit aan een huwelijk denken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.F.M. Groeneboer
Uitgever
't Gulden Boek (CBC)
ISBN
9789076193113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
174

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99