Als ik iemand beledigd heb, dan was dat mijn bedoeling.

Sharia4Belgiums ideologie en humorgebruik

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Pim Aarns, Ineke Roex

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit onderzoeksrapport worden de ideologie en het humorgebruik van de Belgische salafistisch-jihadistische groepering Sharia4Belgium beschreven en geanalyseerd aan de hand van een groot aantal videoproducties. De auteurs laten zien hoe de groep, die ook in Nederland radicale moslimactivisten inspireerde, zijn ideologie vormgeeft in de lokale en actuele context en humor inzet als politiek middel om zijn radicale opvattingen te verkondigen en te versterken. Hierdoor wist de groep, hoewel zeer klein in omvang en bekritiseerd en niet serieus genomen door andere moslims, enkele honderden jongeren te mobiliseren voor zijn acties en aandacht te genereren van politici en media.De veelgebruikte stelling dat moslims, en met name jihadisten, geen humor hebben, wordt onderuit gehaald. Sharia4Belgium zet humor juist gericht in als mobilisatie-, bind- en wrijvingsmiddel, en als grensbepaler van wie wel en wie niet bij de groep hoort. Humor verwart, ontregelt en biedt ruimte om radicale opvattingen zoals de legitimering van politiek geweld op relatief veilige wijze te kunnen verkondigen. Daar heeft de groep dankbaar gebruik van gemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pim Aarns, Ineke Roex
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462984264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In dit onderzoeksrapport worden de ideologie en het humorgebruik van de Belgische salafistisch-jihadistische groepering Sharia4Belgium beschreven en geanalyseerd aan de hand van een groot aantal videoproducties. De auteurs laten zien hoe de groep, die ook in Nederland radicale moslimactivisten inspireerde, zijn ideologie vormgeeft in de lokale en actuele context en humor inzet als politiek middel om zijn radicale opvattingen te verkondigen en te versterken. Hierdoor wist de groep, hoewel zeer klein in omvang en bekritiseerd en niet serieus genomen door andere moslims, enkele honderden jongeren te mobiliseren voor zijn acties en aandacht te genereren van politici en media.
De veelgebruikte stelling dat moslims, en met name jihadisten, geen humor hebben, wordt onderuit gehaald. Sharia4Belgium zet humor juist gericht in als mobilisatie-, bind- en wrijvingsmiddel, en als grensbepaler van wie wel en wie niet bij de groep hoort. Humor verwart, ontregelt en biedt ruimte om radicale opvattingen zoals de legitimering van politiek geweld op relatief veilige wijze te kunnen verkondigen. Daar heeft de groep dankbaar gebruik van gemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pim Aarns, Ineke Roex
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462984264
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99