Als het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld

Dialoog als instrument voor moreel fitte organisaties

Prijs € 28,95

Niet beschikbaar

Reinout Woittiez

Paperback | Oktober 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek maakt inzichtelijk waar organisaties en medewerkers mee te maken kunnen krijgen wanneer ze geconfronteerd worden met het feit dat de wereld van (beleids)afspraken, regels en systemen onvoldoende aansluit op de wereld van praktijk, uitvoering en het echte leven. Dat ontbreken van een goede aansluiting geeft ongemak bij medewerkers en bij organisaties en de professionele overbrugging brengt vaak morele vraagstukken met zich mee. Niet handelen is in het echte leven geen optie. Wat begint met handelen op of over het randje van de regels kan zomaar uitmonden in integriteitsvraagstukken. De begrippen leefwereld en systeemwereld worden tot leven gebracht door aandacht te besteden aan de achterliggende theorie en aan actuele casuïstiek. Als het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld biedt handvatten aan gespreksleiders, trainers, coaches en HR-professionals om met medewerkers op onderzoekende wijze het gesprek (waardendialoog) te voeren over wat er aan de hand is wanneer het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld De methodiek wordt aan de hand van een speciale vorm van de waardendialoog, de actiedialoog, stap voor stap toegelicht, waarbij de praktische toepasbaarheid steeds in het oog gehouden wordt. Morele fitheid uit zich in hoe we handelen. Via de actiedialoog wordt ingegaan op het leggen van de verbinding tussen enerzijds het goed en het goede doen, en anderzijds het feitelijke gedrag en de vaak overheersende gedragspatronen binnen organisaties. Deze onderzoekende gesprekken geven medewerkers en organisaties de sleutel tot morele fitheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Reinout Woittiez
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036827492
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Dit boek maakt inzichtelijk waar organisaties en medewerkers mee te maken kunnen krijgen wanneer ze geconfronteerd worden met het feit dat de wereld van (beleids)afspraken, regels en systemen onvoldoende aansluit op de wereld van praktijk, uitvoering en het echte leven. Dat ontbreken van een goede aansluiting geeft ongemak bij medewerkers en bij organisaties en de professionele overbrugging brengt vaak morele vraagstukken met zich mee. Niet handelen is in het echte leven geen optie. Wat begint met handelen op of over het randje van de regels kan zomaar uitmonden in integriteitsvraagstukken.

De begrippen leefwereld en systeemwereld worden tot leven gebracht door aandacht te besteden aan de achterliggende theorie en aan actuele casuïstiek.

Als het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld biedt handvatten aan gespreksleiders, trainers, coaches en HR-professionals om met medewerkers op onderzoekende wijze het gesprek (waardendialoog) te voeren over wat er aan de hand is wanneer het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld

De methodiek wordt aan de hand van een speciale vorm van de waardendialoog, de actiedialoog, stap voor stap toegelicht, waarbij de praktische toepasbaarheid steeds in het oog gehouden wordt. Morele fitheid uit zich in hoe we handelen. Via de actiedialoog wordt ingegaan op het leggen van de verbinding tussen enerzijds het goed en het goede doen, en anderzijds het feitelijke gedrag en de vaak overheersende gedragspatronen binnen organisaties. Deze onderzoekende gesprekken geven medewerkers en organisaties de sleutel tot morele fitheid.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Reinout Woittiez
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036827492
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2021
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99