Als de olifanten vechten

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Dirk Bracke

Paperback | Augustus 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Isaac is vijftien als hij door rebellen van het LRA (Lord's Resistance Army) wordt meegenomen. Hun eenheid, die vooral uit kinderen en jongeren bestaat, moet onder de leiding van de brute commandant Scar Oeganda helpen veroveren op het regeringsleger. Isaac wordt er beste maatjes met Richard, die de honger en verstikkende ellende van een vluchtelingenkamp achterliet om zich bij de kindsoldaten van Scar aan te sluiten.De rekruten worden opgeleid tot keiharde vechtmachines en leren vooral ook hun gevoelens te verdringen. Tijdens een van hun plundertochten ontvoeren ze de meisjes van een internaat. Isaac is meteen onder de indruk van de vastberadenheid van Monica. Hun liefde lijkt echter geen enkele kans te krijgen, want elke vorm van emotie wordt door het LRA genadeloos afgestraft... Dirk Bracke vertelt het pakkende verhaal van kindsoldaten in Oeganda. Realistisch en confronterend schetst hij het harde leven van de jonge rekruten. Toch blijft er in dit meedogenloze verhaal plaats voor warmte, hoop, menselijkheid en liefde. Bekroond met de tweede prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.Dirk Bracke woont in Stekene en is een van de meest succesvolle jeugdauteurs van Vlaanderen. Hij isbekend van bestsellers als Het uur nul, Stille lippen, Zij en haar en de succesvolle boeken Black enBack, die afgelopen jaar verfilmd werden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dirk Bracke
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Isaac is vijftien als hij door rebellen van het LRA (Lord's Resistance Army) wordt meegenomen. Hun eenheid, die vooral uit kinderen en jongeren bestaat, moet onder de leiding van de brute commandant Scar Oeganda helpen veroveren op het regeringsleger. Isaac wordt er beste maatjes met Richard, die de honger en verstikkende ellende van een vluchtelingenkamp achterliet om zich bij de kindsoldaten van Scar aan te sluiten.
De rekruten worden opgeleid tot keiharde vechtmachines en leren vooral ook hun gevoelens te verdringen. Tijdens een van hun plundertochten ontvoeren ze de meisjes van een internaat. Isaac is meteen onder de indruk van de vastberadenheid van Monica. Hun liefde lijkt echter geen enkele kans te krijgen, want elke vorm van emotie wordt door het LRA genadeloos afgestraft...

Dirk Bracke vertelt het pakkende verhaal van kindsoldaten in Oeganda. Realistisch en confronterend schetst hij het harde leven van de jonge rekruten. Toch blijft er in dit meedogenloze verhaal plaats voor warmte, hoop, menselijkheid en liefde. Bekroond met de tweede prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.


Dirk Bracke woont in Stekene en is een van de meest succesvolle jeugdauteurs van Vlaanderen. Hij is
bekend van bestsellers als Het uur nul, Stille lippen, Zij en haar en de succesvolle boeken Black en
Back, die afgelopen jaar verfilmd werden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dirk Bracke
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059088061
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99