Als al het andere voorbij is

korte reizen langs het landschap van de Grote Oorlog

Prijs € 10,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Hans Muiderman

Paperback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het lijkt alsof ik door een barrière gegaan ben, door een onzichtbare muur waarachter het landschap onzegbaar is geworden. Niet meer als landschap te beschrijven. De bomen, de lengte van de schaduwen, het pad door het gras; alle plekken hebben hun betekenis verloren. In drie verhalen reist de schrijver door het landschap van de Grote Oorlog: Passendale, Albert en de heuvels bij Douaumont. Hij observeert intens en verweeft de geschiedenis van die plekken met dagelijkse gebeurtenissen onderweg. Daardoor lijkt het alsof de waanzin uit die tijd ook nu nog op de loer ligt. Hans Muiderman schrijft poëzie, proza en columns. Eerder verschenen zijn debuutroman Souvenir Utopia en de verhalenbundel Ik ben hier geboren. 'Waarom werken de verhalen van Muiderman zo goed? Omdat hij de herinneringen zelf beschrijft en niet het verleden reconstrueert. Wat nog rest zijn de valse, vervormde herinneringen en daar zit 'm de crux. Daar wordt literatuur gemaakt. Het vereist wel dat de schrijver rucksichtlos zijn eigen gang gaat, en dat doet Muiderman.' (Thijs Kramer, Den Haag Centraal)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Muiderman
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461535894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Beschrijving

Het lijkt alsof ik door een barrière gegaan ben, door een onzichtbare muur waarachter het landschap onzegbaar is geworden. Niet meer als landschap te beschrijven. De bomen, de lengte van de schaduwen, het pad door het gras; alle plekken hebben hun betekenis verloren.

In drie verhalen reist de schrijver door het landschap van de Grote Oorlog: Passendale, Albert en de heuvels bij Douaumont. Hij observeert intens en verweeft de geschiedenis van die plekken met dagelijkse gebeurtenissen onderweg. Daardoor lijkt het alsof de waanzin uit die tijd ook nu nog op de loer ligt.

Hans Muiderman schrijft poëzie, proza en columns. Eerder verschenen zijn debuutroman Souvenir Utopia en de verhalenbundel Ik ben hier geboren.

'Waarom werken de verhalen van Muiderman zo goed? Omdat hij de herinneringen zelf beschrijft en niet het verleden reconstrueert. Wat nog rest zijn de valse, vervormde herinneringen en daar zit 'm de crux. Daar wordt literatuur gemaakt. Het vereist wel dat de schrijver rucksichtlos zijn eigen gang gaat, en dat doet Muiderman.'

(Thijs Kramer, Den Haag Centraal)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Muiderman
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461535894
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
40

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99