Allianties in de wijk: winst van publieke waarde(n)?

een onderzoek naar de creatie van publieke waarde door allianties in Rotterdam Oud-Zuid en Amsterdam Nieuw-West

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Allianties in de wijk: winst van publieke waarde(n)?Een onderzoek naar de creatie van publieke waarde door allianties in Rotterdam Oud-Zuid en Amsterdam Nieuw-West Nederland kent een aantal wijken waarin sprake is van een opeenstapeling van fysieke en sociaaleconomische problemen en achterstanden. Vanuit markt, overheid en middenveld worden vele initiatieven ontplooid en uitgevoerd om het woon- en leefklimaat in deze gebieden te verbeteren. Regelmatig slaan partijen daarvoor de handen ineen. Zij werken om verschillende redenen en op allerlei manieren met elkaar samen. In dit onderzoek staan allianties tussen markt-, overheid- en middenveldpartijen centraal. De verbindingen tussen partijen uit markt, overheid en middenveld brengen diverse denkwijzen en manieren van werken samen. Elke partij heeft haar eigen motieven en doelen voor haar beleid en aanpak, kent haar eigen legitimiteit en steun en beschikt over eigen middelen en kennis. Door samen te werken lijken de verantwoordelijkheden van de drie sectoren in elkaar over te lopen; de grenzen vervagen. De vraag is of en hoe deze allianties maatschappelijke meerwaarde creëren voor de wijk. Hiervoor is een onderzoeksmodel gebruikt waarin aandacht wordt besteed aan het publiek-privaat profiel van de partijen en van de allianties en wordt de door hen toegepaste strategie geanalyseerd. Vervolgens wordt bekeken in welke output en outcome dit resulteert en of de allianties daadwerkelijk verschil maken in de wijk. "Het thema van deze scriptie is actueel en van groot maatschappelijk belang. De jury waardeerde de aangename schrijfstijl en was sterk onder de indruk van de wijze waarop de onderzoeksvraag is uitgewerkt en beantwoord. Kenmerkend voor deze scriptie zijn de interdisciplinaire aanpak, het methodologisch innovatieve karakter van het onderzoek, het brede theoretische kader met daarbinnen de durf voor een eigen benadering, de goed uitgewerkte interactie tussen theorie en empirie, en de beheersing van de omvangrijke literatuur." Jury Facultaire ScriptieprijsOver de auteur:Lisette van der Meer werkt momenteel bij bureau JongeHonden. Vanuit daar werkt zij voor verschillende opdrachtgevers. Haar focus ligt op gebiedsgericht werken en stedelijke ontwikkeling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Allianties in de wijk: winst van publieke waarde(n)?

Een onderzoek naar de creatie van publieke waarde door allianties in Rotterdam Oud-Zuid en Amsterdam Nieuw-West

Nederland kent een aantal wijken waarin sprake is van een opeenstapeling van fysieke en sociaaleconomische problemen en achterstanden. Vanuit markt, overheid en middenveld worden vele initiatieven ontplooid en uitgevoerd om het woon- en leefklimaat in deze gebieden te verbeteren. Regelmatig slaan partijen daarvoor de handen ineen. Zij werken om verschillende redenen en op allerlei manieren met elkaar samen. In dit onderzoek staan allianties tussen markt-, overheid- en middenveldpartijen centraal. De verbindingen tussen partijen uit markt, overheid en middenveld brengen diverse denkwijzen en manieren van werken samen. Elke partij heeft haar eigen motieven en doelen voor haar beleid en aanpak, kent haar eigen legitimiteit en steun en beschikt over eigen middelen en kennis. Door samen te werken lijken de verantwoordelijkheden van de drie sectoren in elkaar over te lopen; de grenzen vervagen. De vraag is of en hoe deze allianties maatschappelijke meerwaarde creëren voor de wijk. Hiervoor is een onderzoeksmodel gebruikt waarin aandacht wordt besteed aan het publiek-privaat profiel van de partijen en van de allianties en wordt de door hen toegepaste strategie geanalyseerd. Vervolgens wordt bekeken in welke output en outcome dit resulteert en of de allianties daadwerkelijk verschil maken in de wijk. "Het thema van deze scriptie is actueel en van groot maatschappelijk belang. De jury waardeerde de aangename schrijfstijl en was sterk onder de indruk van de wijze waarop de onderzoeksvraag is uitgewerkt en beantwoord. Kenmerkend voor deze scriptie zijn de interdisciplinaire aanpak, het methodologisch innovatieve karakter van het onderzoek, het brede theoretische kader met daarbinnen de durf voor een eigen benadering, de goed uitgewerkte interactie tussen theorie en empirie, en de beheersing van de omvangrijke literatuur."

Jury Facultaire Scriptieprijs

Over de auteur:

Lisette van der Meer werkt momenteel bij bureau JongeHonden. Vanuit daar werkt zij voor verschillende opdrachtgevers. Haar focus ligt op gebiedsgericht werken en stedelijke ontwikkeling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058507808
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99