Alles is geschiedenis

bouwstenen voor een baptistische geloofsvisie uit de dogmatiek van Olof H. de Vries

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Olof de Vries

Paperback | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met deze 'prolegomena' is begonnen met het publiceren van een baptisten theologie in de Lage Landen. Dr. H.A. Bakker, bijzonder hoogleraar 'Geschiedenis, theologie en identiteit van het baptisme' aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, schrijft in de inleiding: 'De Vries' theologie is doortrokken van een spiritualiteit die uitnodigt om achter Jezus Christus te komen. Dit is geen droge of speculatieve theologie, maar een poging om op een doordachte wijze de Schrift, de wereld, de wetenschap, de tijd en vooral het vertrouwen in God ter sprake te brengen. Jezus volgen is geen vluchtroute over de wereld heen, maar gaat er dwars doorheen. Immers, zo is God zelf en zo heeft hij zich in Jezus Christus laten kennen. Gods eeuwigheid staat borg voor de gang door de tijd, die daarom hoopvol en verwachtingsvol is. Dit is kortgezegd de meest vitale hoeksteen voor een baptistische geloofsvisie in de dogmatiek van Olof de Vries.'Dr. O.H. de Vries (1941-2014) heeft gedurende een groot aantal jaren zijn stempel gezet op het denken van baptisten in Nederland. Zijn docentschap aan het Baptisten Seminarium inspireerde en vormde ruim vijfentwintig jaar tal van voorgangers en kaderleden binnen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland. Van 1991 tot 2009 was De Vries bijzonder hoogleraar 'Geschiedenis en leerstellingen van het baptisme' aan de Universiteit Utrecht. Tot het vroege voorjaar van 2014 was De Vries actief binnen het onderwijs aan het Baptistenseminarium.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Olof de Vries
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043525633
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met deze 'prolegomena' is begonnen met het publiceren van een baptisten theologie in de Lage Landen. Dr. H.A. Bakker, bijzonder hoogleraar 'Geschiedenis, theologie en identiteit van het baptisme' aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, schrijft in de inleiding: 'De Vries' theologie is doortrokken van een spiritualiteit die uitnodigt om achter Jezus Christus te komen. Dit is geen droge of speculatieve theologie, maar een poging om op een doordachte wijze de Schrift, de wereld, de wetenschap, de tijd en vooral het vertrouwen in God ter sprake te brengen. Jezus volgen is geen vluchtroute over de wereld heen, maar gaat er dwars doorheen. Immers, zo is God zelf en zo heeft hij zich in Jezus Christus laten kennen. Gods eeuwigheid staat borg voor de gang door de tijd, die daarom hoopvol en verwachtingsvol is. Dit is kortgezegd de meest vitale hoeksteen voor een baptistische geloofsvisie in de dogmatiek van Olof de Vries.'

Dr. O.H. de Vries (1941-2014) heeft gedurende een groot aantal jaren zijn stempel gezet op het denken van baptisten in Nederland. Zijn docentschap aan het Baptisten Seminarium inspireerde en vormde ruim vijfentwintig jaar tal van voorgangers en kaderleden binnen de Unie van Baptistengemeenten in Nederland. Van 1991 tot 2009 was De Vries bijzonder hoogleraar 'Geschiedenis en leerstellingen van het baptisme' aan de Universiteit Utrecht. Tot het vroege voorjaar van 2014 was De Vries actief binnen het onderwijs aan het Baptistenseminarium.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Olof de Vries
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789043525633
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99