Alledaags en buitengewoon

spiritualiteit in vrouwendomeinen

Prijs € 21,99

Niet beschikbaar

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen.' - Erik BorgmanDe spiritualiteit van vrouwen heeft vaak het gewone leven van alledag tot uitgangspunt. Hoe ontdekken en ervaren zij wat 'heilig' is in dit alledaagse leven? Dit boek, geschreven door vrouwelijke theologen en religiewetenschappers, ontdekt sporen van 'alledaagse heiligheid' in oude en nieuwe vrouwendomeinen. Onderweg komen we langs een scala van even alledaagse als buitengewone plaatsen: huiskamers en slaapkamers, keukens en badkamers, schrijftafels en schildersateliers, kloostervertrekken en stadspleinen.Auteurs zijn o.a. Anne-Marie Korte, Riet Bons-Storm, Akke van der Kooi en Willien van Wieringen.Erik Borgman over Alledaags en buitengewoon: Spiritualiteit in vrouwendomeinen: "Velen denken dat tegenwoordig niets meer heilig is. Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen. Zij vinden het heilige in hun eigen leefomgeving, dat daarmee in een ander licht komt te staan. Ik vind het een compliment aan de schrijfsters van dit boek dat zij zo het mysterie van het heilige niet kleiner maken, maar groter."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Beschrijving

'Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen.' - Erik Borgman

De spiritualiteit van vrouwen heeft vaak het gewone leven van alledag tot uitgangspunt. Hoe ontdekken en ervaren zij wat 'heilig' is in dit alledaagse leven? Dit boek, geschreven door vrouwelijke theologen en religiewetenschappers, ontdekt sporen van 'alledaagse heiligheid' in oude en nieuwe vrouwendomeinen. Onderweg komen we langs een scala van even alledaagse als buitengewone plaatsen: huiskamers en slaapkamers, keukens en badkamers, schrijftafels en schildersateliers, kloostervertrekken en stadspleinen.

Auteurs zijn o.a. Anne-Marie Korte, Riet Bons-Storm, Akke van der Kooi en Willien van Wieringen.

Erik Borgman over Alledaags en buitengewoon: Spiritualiteit in vrouwendomeinen:
"Velen denken dat tegenwoordig niets meer heilig is. Dit boek maakt duidelijk dat er een overvloed is aan heiligheid. Het heilige houdt zich midden in het alledaagse leven schuil, en het zijn met name vrouwen die dit aan het licht brengen. Zij vinden het heilige in hun eigen leefomgeving, dat daarmee in een ander licht komt te staan. Ik vind het een compliment aan de schrijfsters van dit boek dat zij zo het mysterie van het heilige niet kleiner maken, maar groter."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
154

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99