Alle mens aan dek

Handvatten voor een wendbare publieke sector

Prijs € 25,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Marjolijn Grijns, Loubna Zarrou

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Publieke organisaties zijn er om burgers te helpen en de activiteiten uit te voeren die we als samenleving belangrijk vinden. Ontwikkelingen gaan snel en in de publieke sector groeit de druk om kwaliteit te leveren, het vertrouwen van burgers neemt af, de klanttevredenheid is laag en wachttijden lang. Deze problemen moeten bovendien worden opgelost met steeds minder geld. Publieke organisaties zijn druk met protocollen, regels en rapportages om dit te beheersen, maar die lijken steeds minder ruimte te bieden voor een goede dienstverlening.Wat is er nodig om goed te kunnen anticiperen op de veranderingen in de samenleving waardoor we het functioneren van publieke organisaties kunnen verbeteren?Er zijn overheidsorganisaties die het anders doen en mooie resultaten boeken. Ze zijn succesvol omdat ze invulling geven aan sociale innovatie. Dit leidt tot beter functionerende organisaties, grotere tevredenheid bij burgers en gelukkiger medewerkers. In de interviews met leidinggevenden van zeven organisaties die al langer succesvol invulling geven aan sociale innovatie, is te lezen wat zij anders doen.Alle mens aan dek geeft vier hefbomen voor vernieuwing van organisaties in de publieke sector: slimmer werken, dynamisch managen, flexibel organiseren, en co-creatie. Hiermee wordt je organisatie wendbaarder en kan deze inspelen op de veranderende vraag in de samenleving. Het boek biedt handvatten voor het verbeteren van de dienstverlening en het functioneren van publieke organisaties, zodat de burger zich als mens weer gezien en geholpen voelt. Een boek dat geschikt is voor bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en professionals in publieke organisaties.In Alle mens aan dek vertellen Marjolijn Grijns en Loubna Zarrou hoe je deze hefbomen toepast en het transformatieproces naar een continu flexibele organisatie leidt. Stel de missie van je organisatie voorop en geef de medewerker de ruimte het goede te doen. Daar wordt niet alleen de medewerker en de burger, maar ook de samenleving als geheel beter van.Marjolijn Grijns is bestuurs- en bedrijfskundige. Met een lange (leidinggevende) ervaring bij verschillende departementen zowel in het primair proces als in staffuncties, kent zij de rijksoverheid door en door. Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid maakt zij deel uit van het managementteam van de directie Personeel en Organisatie en is zij verantwoordelijk voor beleidsmatige en verandervraagstukken.Loubna Zarrou heeft haar eigen adviesbureau SpottingPotential en is gespecialiseerd in appreciative inquiry, strengthbased management en werkgeluk. Zij adviseert, coacht en faciliteert professionals en organisaties bij het versterken van (werk)geluk. Zij maakt hierbij onder andere gebruik van positieve psychologie. Zij wordt regelmatig gevraagd voor het faciliteren van workshops of als spreker op bijeenkomsten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marjolijn Grijns, Loubna Zarrou
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Publieke organisaties zijn er om burgers te helpen en de activiteiten uit te voeren die we als samenleving belangrijk vinden.
Ontwikkelingen gaan snel en in de publieke sector groeit de druk om kwaliteit te leveren, het vertrouwen van burgers neemt af, de klanttevredenheid is laag en wachttijden lang. Deze problemen moeten bovendien worden opgelost met steeds minder geld. Publieke organisaties zijn druk met protocollen, regels en rapportages om dit te beheersen, maar die lijken steeds minder ruimte te bieden voor een goede dienstverlening.
Wat is er nodig om goed te kunnen anticiperen op de veranderingen in de samenleving waardoor we het functioneren van publieke organisaties kunnen verbeteren?

Er zijn overheidsorganisaties die het anders doen en mooie resultaten boeken. Ze zijn succesvol omdat ze invulling geven aan sociale innovatie. Dit leidt tot beter functionerende organisaties, grotere tevredenheid bij burgers en gelukkiger medewerkers. In de interviews met leidinggevenden van zeven organisaties die al langer succesvol invulling geven aan sociale innovatie, is te lezen wat zij anders doen.

Alle mens aan dek geeft vier hefbomen voor vernieuwing van organisaties in de publieke sector: slimmer werken, dynamisch managen, flexibel organiseren, en co-creatie. Hiermee wordt je organisatie wendbaarder en kan deze inspelen op de veranderende vraag in de samenleving. Het boek biedt handvatten voor het verbeteren van de dienstverlening en het functioneren van publieke organisaties, zodat de burger zich als mens weer gezien en geholpen voelt. Een boek dat geschikt is voor bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en professionals in publieke organisaties.

In Alle mens aan dek vertellen Marjolijn Grijns en Loubna Zarrou hoe je deze hefbomen toepast en het transformatieproces naar een continu flexibele organisatie leidt. Stel de missie van je organisatie voorop en geef de medewerker de ruimte het goede te doen. Daar wordt niet alleen de medewerker en de burger, maar ook de samenleving als geheel beter van.

Marjolijn Grijns is bestuurs- en bedrijfskundige. Met een lange (leidinggevende) ervaring bij verschillende departementen zowel in het primair proces als in staffuncties, kent zij de rijksoverheid door en door. Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid maakt zij deel uit van het managementteam van de directie Personeel en Organisatie en is zij verantwoordelijk voor beleidsmatige en verandervraagstukken.

Loubna Zarrou heeft haar eigen adviesbureau SpottingPotential en is gespecialiseerd in appreciative inquiry, strengthbased management en werkgeluk. Zij adviseert, coacht en faciliteert professionals en organisaties bij het versterken van (werk)geluk. Zij maakt hierbij onder andere gebruik van positieve psychologie. Zij wordt regelmatig gevraagd voor het faciliteren van workshops of als spreker op bijeenkomsten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marjolijn Grijns, Loubna Zarrou
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023249924
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99