All eyes on Kees van Dongen

Prijs € 12,50

Uitverkocht

A. Hopmans

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De tentoonstelling 'De grote ogen van Kees van Dongen' laat circa tachtig internationale topwerken zien van de befaamde schilder Kees van Dongen. Maar liefst zestig schilderijen en een selectie tekeningen, keramiek, affiches en fotomateriaal worden speciaal voor de tentoonstelling overgevlogen uit internationale topcollecties, van New York tot Monaco en van Genève tot Moskou. Op de tentoonstelling zijn schilderijen te zien die Van Dongen maakte tijdens een verblijf in Rotterdam in 1907, zoals het felgekleurde 'Modjesko'. Ook de schilderijen geïnspireerd door de Folies-Bergères en de meest ge-durfde Parijse werken, waaronder het naakt van zijn vrouw Guus, zijn te zien. Belangrijk zijn ook de stukken die hij schilderde naar aanleiding van zijn reizen naar Spanje, Marokko en Egypte. Deze experimentele en verleidelijke vrouwenportretten, met oriëntaalse invloeden, intensieve kleuren en decoratieve accenten, behoren tot zijn beste werken. 'De grote ogen van Kees van Dongen' is een unieke kans om alle topstukken van de schilder bijeen te zien. Rijk geïllustreerde catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling. Gastconservator Anita Hopmans beschrijft in drie hoofdstukken de ontwikkeling die Van Dongen heeft doorgemaakt en zijn betekenis binnen de internationale moderne kunst in de eerste decennia van de vorige eeuw. Dit wordt geïllustreerd met biografisch beeldmateriaal, atelierfoto's, affiches en ansichtkaarten die Van Dongen naar familie en vrienden stuurde. In het catalogusoverzicht staan paginagrote afbeeldingen van alle tentoongestelde werken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Hopmans
Uitgever
Museum Boijmans van Beuningen
ISBN
9789069182490
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

De tentoonstelling 'De grote ogen van Kees van Dongen' laat circa tachtig internationale topwerken zien van de befaamde schilder Kees van Dongen. Maar liefst zestig schilderijen en een selectie tekeningen, keramiek, affiches en fotomateriaal worden speciaal voor de tentoonstelling overgevlogen uit internationale topcollecties, van New York tot Monaco en van Genève tot Moskou.

Op de tentoonstelling zijn schilderijen te zien die Van Dongen maakte tijdens een verblijf in Rotterdam in 1907, zoals het felgekleurde 'Modjesko'. Ook de schilderijen geïnspireerd door de Folies-Bergères en de meest ge-durfde Parijse werken, waaronder het naakt van zijn vrouw Guus, zijn te zien. Belangrijk zijn ook de stukken die hij schilderde naar aanleiding van zijn reizen naar Spanje, Marokko en Egypte. Deze experimentele en verleidelijke vrouwenportretten, met oriëntaalse invloeden, intensieve kleuren en decoratieve accenten, behoren tot zijn beste werken. 'De grote ogen van Kees van Dongen' is een unieke kans om alle topstukken van de schilder bijeen te zien.

Rijk geïllustreerde catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling. Gastconservator Anita Hopmans beschrijft in drie hoofdstukken de ontwikkeling die Van Dongen heeft doorgemaakt en zijn betekenis binnen de internationale moderne kunst in de eerste decennia van de vorige eeuw. Dit wordt geïllustreerd met biografisch beeldmateriaal, atelierfoto's, affiches en ansichtkaarten die Van Dongen naar familie en vrienden stuurde. In het catalogusoverzicht staan paginagrote afbeeldingen van alle tentoongestelde werken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Hopmans
Uitgever
Museum Boijmans van Beuningen
ISBN
9789069182490
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99