Alimentatieverplichtingen. Berekeningsmethodieken

Prijs € 47,25

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M.L.C.C. de Bruijn-Lückers

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beoordeling van alimentatierechten en -verplichtingen heeft twee aspecten: a. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen een recht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van de alimentatieverplichtingenen de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie? b. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtigen, bepalen de omvang van de alimentatie?Het eerste aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht behandeld. Het tweede aspect wordt in deel 4B behandeld. In deel 4C zijn vermeld het in 1981 door de werkgroepAlimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 en laatstelijk in 2016 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties (de Tremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in 2016 geldende Modellen, tarieven en tabellen voorzien van enig commentaar.Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is vicepresident in het gerechtshof te 's-Gravenhage en redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografieeen specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee eentotaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.L.C.C. de Bruijn-Lückers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012397438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Beoordeling van alimentatierechten en -verplichtingen heeft twee aspecten: a. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen een recht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van de alimentatieverplichtingen
en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie? b. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtigen, bepalen de omvang van de alimentatie?

Het eerste aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht behandeld. Het tweede aspect wordt in deel 4B behandeld. In deel 4C zijn vermeld het in 1981 door de werkgroep
Alimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 en laatstelijk in 2016 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties (de Tremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in 2016 geldende Modellen, tarieven en tabellen voorzien van enig commentaar.

Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is vicepresident in het gerechtshof te 's-Gravenhage en redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)
scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie
een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een
totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.L.C.C. de Bruijn-Lückers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012397438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99