Algemene psychologie

een inleiding

Prijs € 59,35

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is psychologie, hoe is ze als wetenschap ontstaan en hoe verschilt ze van gewone mensenkennis? Wat is de relatie tussen de hersenen en ons gedrag? Nemen wij allemaal dezelfde werkelijkheid waar? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? Zijn intelligentietests echt in staat om onze intelligentie te meten? Is de opvoeding van een kind meer gebaat met belonen dan met straffen? Welke diepere behoeften liggen aan de basis van wat wij nastreven? Emoties geven kleur aan het gedrag, maar hoe komt het dat ze het soms ook danig in de war kunnen sturen?Deze en vele andere vragen vinden een verhelderend antwoord in dit boek. Het biedt een ruime maar duidelijke samenvatting van de huidige stand van kennis binnen het vakgebied van de algemene psychologie of functieleer. Het doel is studenten in diverse bacheloropleidingen de basisbegrippen en -theorieën bij te brengen die nodig zijn om een gefundeerd inzicht te krijgen in het gedrag van mensen.Door de verschillende hoofdstukken heen is er voortdurend naar gestreefd om twee dingen met elkaar te verzoenen: een wetenschappelijke degelijkheid en een praktische bruikbaarheid. Theoretische uiteenzettingen worden daarom niet alleen voorzien van vele illustraties en toepassingen, maar regelmatig ook afgewisseld met interessante weetjes en opdrachten. Dit moet ervoor zorgen dat de studie niet beperkt blijft tot het louter memoriseren van kennis, maar aanleiding geeft tot het zich eigen maken van een professioneel denkkader, van waaruit de student de mensen waarmee hij of zij later zal werken op een meer deskundige manier tegemoet kan treden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman
Uitgever
Acco
ISBN
9789463441902
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Wat is psychologie, hoe is ze als wetenschap ontstaan en hoe verschilt ze van gewone mensenkennis? Wat is de relatie tussen de hersenen en ons gedrag? Nemen wij allemaal dezelfde werkelijkheid waar? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? Zijn intelligentietests echt in staat om onze intelligentie te meten? Is de opvoeding van een kind meer gebaat met belonen dan met straffen? Welke diepere behoeften liggen aan de basis van wat wij nastreven? Emoties geven kleur aan het gedrag, maar hoe komt het dat ze het soms ook danig in de war kunnen sturen?

Deze en vele andere vragen vinden een verhelderend antwoord in dit boek. Het biedt een ruime maar duidelijke samenvatting van de huidige stand van kennis binnen het vakgebied van de algemene psychologie of functieleer. Het doel is studenten in diverse bacheloropleidingen de basisbegrippen en -theorieën bij te brengen die nodig zijn om een gefundeerd inzicht te krijgen in het gedrag van mensen.

Door de verschillende hoofdstukken heen is er voortdurend naar gestreefd om twee dingen met elkaar te verzoenen: een wetenschappelijke degelijkheid en een praktische bruikbaarheid. Theoretische uiteenzettingen worden daarom niet alleen voorzien van vele illustraties en toepassingen, maar regelmatig ook afgewisseld met interessante weetjes en opdrachten. Dit moet ervoor zorgen dat de studie niet beperkt blijft tot het louter memoriseren van kennis, maar aanleiding geeft tot het zich eigen maken van een professioneel denkkader, van waaruit de student de mensen waarmee hij of zij later zal werken op een meer deskundige manier tegemoet kan treden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pol Craeynest, Miet Craeynest, Stijn Meuleman
Uitgever
Acco
ISBN
9789463441902
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99