Algemene Bankvoorwaarden 2017

modernisering in klare taal

Prijs € 37,50

Niet beschikbaar

B.B. van der Burgh, B. Krijnen

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Algemene Bankvoorwaarden (ABV) bevatten de basisregels die gelden voor de relatie tussen klant en bank. Alle leden van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hanteren dezelfde ABV. Ze hebben betrekking op alle klanten, en ze zijn in beginsel van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen klant en bank. De ABV zijn tweezijdige voorwaarden. Dat wil zeggen dat ze in overleg tussen de NVB en de Consumentenbond zijn opgesteld onder de hoede van de Sociaal-Economische Raad en in dat kader periodiek worden doorgelicht op zaken als duidelijkheid en actualiteit. Als dat gebeurt raadpleegt de NVB ook de belangrijkste ondernemersorganisaties, zoals VNO-NCW, MKB Nederland en ONL voor Ondernemers, in hun hoedanigheid van vertegenwoordigers van de zakelijke klanten.Per 1 maart 2017 zijn de ABV voor de derde keer gewijzigd. De totstandkoming van deze ABV 2017 was aanleiding voor een nieuw deel van de Financieel Juridische Reeks. In deze uitgave beschrijven de auteurs in beknopte vorm de achtergrond en wordingsgeschiedenis van de ABV en geven zij commentaar bij de artikelen van de ABV 2017. Enkele bredere thema's, zoals eenvoudig taalgebruik, de implicaties van de tweezijdigheid van algemene voorwaarden en de bancaire zorgplicht komen wat uitgebreider aan de orde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B.B. van der Burgh, B. Krijnen
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
ISBN
9789462511316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Beschrijving

De Algemene Bankvoorwaarden (ABV) bevatten de basisregels die gelden voor de relatie tussen klant en bank. Alle leden van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hanteren dezelfde ABV. Ze hebben betrekking op alle klanten, en ze zijn in beginsel van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen klant en bank. De ABV zijn tweezijdige voorwaarden. Dat wil zeggen dat ze in overleg tussen de NVB en de Consumentenbond zijn opgesteld onder de hoede van de Sociaal-Economische Raad en in dat kader periodiek worden doorgelicht op zaken als duidelijkheid en actualiteit. Als dat gebeurt raadpleegt de NVB ook de belangrijkste ondernemersorganisaties, zoals VNO-NCW, MKB Nederland en ONL voor Ondernemers, in hun hoedanigheid van vertegenwoordigers van de zakelijke klanten.

Per 1 maart 2017 zijn de ABV voor de derde keer gewijzigd. De totstandkoming van deze ABV 2017 was aanleiding voor een nieuw deel van de Financieel Juridische Reeks. In deze uitgave beschrijven de auteurs in beknopte vorm de achtergrond en wordingsgeschiedenis van de ABV en geven zij commentaar bij de artikelen van de ABV 2017. Enkele bredere thema's, zoals eenvoudig taalgebruik, de implicaties van de tweezijdigheid van algemene voorwaarden en de bancaire zorgplicht komen wat uitgebreider aan de orde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B.B. van der Burgh, B. Krijnen
Uitgever
Uitgeverij Paris B.V.
ISBN
9789462511316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
158

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99