AI-40: Aansprakelijkheid

Prijs € 72,30

Uitverkocht

R.O.B. Poort

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij een arbeidsongeval of beroepsziekte kan de werkgever worden beboet wegens overtreding van de Arbeidsomstandighedenwetgeving. In ernstige gevallen kan een bedrijf of werkgever zelfs langs strafrechtelijke weg worden vervolgd. Maar ook de werknemer die slachtoffer is geworden van een arbeidsongeval of beroepsziekte kan een schadevergoeding eisen van zijn werkgever. Dan zal in een civiele procedure worden vastgesteld of de werkgever al dan niet aan zijn zorgverplichting heeft voldaan of dat de werknemer zijn schade zelf moet dragen.De uitgave Aansprakelijkheid verschaft inzicht in de belangrijkste delen van de wetgeving waarmee leiding en medewerkers van een bedrijf of organisatie te maken krijgen als het gaat om aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten. Ook wordt aandacht geschonken aan de aansprakelijkheid bij psychische schade. Psychische schade kan ontstaan doordat een werknemer wordt gepest of te maken krijgt met een post-traumatische stressstoornis. In deze geheel geactualiseerde 4e druk komen de meest recente ontwikkelingen op het gebied van wetgeving aan de orde. Verschillende onderwerpen, die van belang zijn bij het toepassen van het Nederlandse rechtstelsel zoals dwingend en regelend recht, maar ook de rol en bevoegdheden van de or of het melden van beroepsziekten, zijn nader uitgewerkt. De rechtspraak wordt geïllustreerd met veel nieuwe voorbeelden gebaseerd op actuele jurisprudentie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.O.B. Poort
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Bij een arbeidsongeval of beroepsziekte kan de werkgever worden beboet wegens overtreding van de Arbeidsomstandighedenwetgeving. In ernstige gevallen kan een bedrijf of werkgever zelfs langs strafrechtelijke weg worden vervolgd. Maar ook de werknemer die slachtoffer is geworden van een arbeidsongeval of beroepsziekte kan een schadevergoeding eisen van zijn werkgever. Dan zal in een civiele procedure worden vastgesteld of de werkgever al dan niet aan zijn zorgverplichting heeft voldaan of dat de werknemer zijn schade zelf moet dragen.

De uitgave Aansprakelijkheid verschaft inzicht in de belangrijkste delen van de wetgeving waarmee leiding en medewerkers van een bedrijf of organisatie te maken krijgen als het gaat om aansprakelijkheid voor arbeidsongevallen en beroepsziekten. Ook wordt aandacht geschonken aan de aansprakelijkheid bij psychische schade. Psychische schade kan ontstaan doordat een werknemer wordt gepest of te maken krijgt met een post-traumatische stressstoornis.

In deze geheel geactualiseerde 4e druk komen de meest recente ontwikkelingen op het gebied van wetgeving aan de orde. Verschillende onderwerpen, die van belang zijn bij het toepassen van het Nederlandse rechtstelsel zoals dwingend en regelend recht, maar ook de rol en bevoegdheden van de or of het melden van beroepsziekten, zijn nader uitgewerkt. De rechtspraak wordt geïllustreerd met veel nieuwe voorbeelden gebaseerd op actuele jurisprudentie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.O.B. Poort
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99