Advocatentuchtrecht

Prijs € 41,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

S. Boekman

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het advocatentuchtrecht blijft onverminderd in de aandacht. De advocatuur zelf ziet in dat het onderwijs in de beroepsopleiding voor stagiaires er een serieus accent op moet leggen en ook de gevestigde advocaat kan zich niet veroorloven het tuchtrecht te verwaarlozen. Daarbij komt dat ook in politieke kringen belangstelling voor het tuchtrecht en zijn maatschappelijke betekenis wordt getoond.Sinds twintig jaar biedt dit boek de helpende hand bij het zoeken naar antwoorden die het tuchtrecht, door de mond van de tuchtrechter, op vragen omtrent het gedrag en handelen van advocaten geeft. Het is daarbij een hulpmiddel voor de tuchtrechter zelf geworden maar ook voor iedereen die belangstelling voor het tuchtrecht heeft. Advocaten zelf kunnen eruit leren hoe over hun handelen in het licht van het algemeen belang van een goede beroepsuitoefening wordt geoordeeld.Het boek geeft een systematische bewerking van uitspraken van het Hof van Discipline waardoor inzicht wordt gegeven in de regels die het handelen van advocaten bepalen. De betrekking tot cliënten, de rechter, de wederpartij en andere advocaten worden behandeld met ook aandacht voor het tuchtprocesrecht. In deze druk is de nieuw ingevoerde procedure inzake het spoedshalve schorsen opgenomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S. Boekman
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013112009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het advocatentuchtrecht blijft onverminderd in de aandacht. De advocatuur zelf ziet in dat het onderwijs in de beroepsopleiding voor stagiaires er een serieus accent op moet leggen en ook de gevestigde advocaat kan zich niet veroorloven het tuchtrecht te verwaarlozen. Daarbij komt dat ook in politieke kringen belangstelling voor het tuchtrecht en zijn maatschappelijke betekenis wordt getoond.

Sinds twintig jaar biedt dit boek de helpende hand bij het zoeken naar antwoorden die het tuchtrecht, door de mond van de tuchtrechter, op vragen omtrent het gedrag en handelen van advocaten geeft. Het is daarbij een hulpmiddel voor de tuchtrechter zelf geworden maar ook voor iedereen die belangstelling voor het tuchtrecht heeft. Advocaten zelf kunnen eruit leren hoe over hun handelen in het licht van het algemeen belang van een goede beroepsuitoefening wordt geoordeeld.

Het boek geeft een systematische bewerking van uitspraken van het Hof van Discipline waardoor inzicht wordt gegeven in de regels die het handelen van advocaten bepalen. De betrekking tot cliënten, de rechter, de wederpartij en andere advocaten worden behandeld met ook aandacht voor het tuchtprocesrecht. In deze druk is de nieuw ingevoerde procedure inzake het spoedshalve schorsen opgenomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S. Boekman
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013112009
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99