Adolf Hitler. Opkomst & ondergang

Opkomst & Ondergang

Prijs € 49,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Volker Ullrich

Paperback | April 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Complete, gedundrukte editie Deel 1: Wie was Hitler werkelijk? In zijn monumentale biografie doet de gerenommeerde Duitse historicus Volker Ullrich een uiterst ambitieuze poging om het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen. Hij tekent op basis van recent ontsloten bronnen en getuigenissen een nieuw, verrassend en zeer realistisch portret van de mens achter de ‘Führer’. Daarbij worden nu eens álle facetten van zijn persoonlijkheid belicht: zijn afstotelijke, maar ook zijn aantrekkelijke kanten, zijn vriendschappen en relaties met vrouwen, zijn complexen en moorddadige drijfveren, en de onmiskenbare gaven en talenten die zijn opmars mogelijk maakten. Ullrich corrigeert een aantal hardnekkige mythes. Dat Hitler nauwelijks een privéleven zou hebben bijvoorbeeld. Of dat zijn intellectuele en sociale vermogens maar beperkt zouden zijn. Hij laat zien dat Hitler niet alleen een charismatisch demagoog was, maar vooral een zeer getalenteerd toneelspeler. Dit eerste deel van Ullrichs tweeluik schetst de weg van de dictator vanaf zijn jonge jaren in Wenen en München tot het schijnbare hoogtepunt van zijn macht in het voorjaar van 1939. Deel 2: Zou de grote beschavingsbreuk in de geschiedenis – de vernietigingsoorlog in Oost-Europa en de moord op de Europese Joden – zonder Hitler denkbaar zijn geweest? Met soevereine expertise en op basis van nieuwe bronnen laat historicus Volker Ullrich zien in dat de monsterlijke misdaden alleen mogelijk waren omdat Hitler tot het bittere einde op de medewerking van de generale staf en een groot deel van de bevolking kon rekenen. In deel twee van zijn meesterlijke biografie behandelt Ullrich de jaren tussen het ontbranden van de Tweede Wereldoorlog en Hitlers zelfmoord. Als geen ander ontrafelt Ullrich de persoonlijkheid van Hitler en maakt zo duidelijk hoe dit alles gebeuren kon.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Volker Ullrich
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029536165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1736

Beschrijving

Complete, gedundrukte editie

Deel 1:
Wie was Hitler werkelijk? In zijn monumentale biografie doet de gerenommeerde Duitse historicus Volker Ullrich een uiterst ambitieuze poging om het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen. Hij tekent op basis van recent ontsloten bronnen en getuigenissen een nieuw, verrassend en zeer realistisch portret van de mens achter de ‘Führer’. Daarbij worden nu eens álle facetten van zijn persoonlijkheid belicht: zijn afstotelijke, maar ook zijn aantrekkelijke kanten, zijn vriendschappen en relaties met vrouwen, zijn complexen en moorddadige drijfveren, en de onmiskenbare gaven en talenten die zijn opmars mogelijk maakten. Ullrich corrigeert een aantal hardnekkige mythes. Dat Hitler nauwelijks een privéleven zou hebben bijvoorbeeld. Of dat zijn intellectuele en sociale vermogens maar beperkt zouden zijn. Hij laat zien dat Hitler niet alleen een charismatisch demagoog was, maar vooral een zeer getalenteerd toneelspeler. Dit eerste deel van Ullrichs tweeluik schetst de weg van de dictator vanaf zijn jonge jaren in Wenen en München tot het schijnbare hoogtepunt van zijn macht in het voorjaar van 1939.

Deel 2:
Zou de grote beschavingsbreuk in de geschiedenis – de vernietigingsoorlog in Oost-Europa en de moord op de Europese Joden – zonder Hitler denkbaar zijn geweest? Met soevereine expertise en op basis van nieuwe bronnen laat historicus Volker Ullrich zien in dat de monsterlijke misdaden alleen mogelijk waren omdat Hitler tot het bittere einde op de medewerking van de generale staf en een groot deel van de bevolking kon rekenen.
In deel twee van zijn meesterlijke biografie behandelt Ullrich de jaren tussen het ontbranden van de Tweede Wereldoorlog en Hitlers zelfmoord. Als geen ander ontrafelt Ullrich de persoonlijkheid van Hitler en maakt zo duidelijk hoe dit alles gebeuren kon.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Volker Ullrich
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029536165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
1736

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99