Acupunctuur

Prijs € 163,00

Uitverkocht

C. van der Molen

Hardback | Juni 1999 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit leerboek over acupunctuur bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de principes van de acupunctuur beschreven, tezamen met de meridianen en de acupunctuurpunten. Aan de diverse naaldtechnieken en de moxabehandeling wordt ruime aandacht besteed, evenals aan de voorzorgsmaatregelen die bij de toepassing hiervan moeten worden getroffen om complicaties te vermijden. Ook worden bijzondere toepassingsmogelijkheden, zoals de hand-, voet- en schedelacupunctuur besproken. Daarnaast wordt ruime aandacht geschonken aan de therapie met puntsimulatoren. Het tweede deel is gewijd aan de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Dit biedt een volledig overzicht van deze materie; handvatten worden aangereikt om patiënten via deze methode te behandelen. Er wordt een fors aantal therapievoorbeelden genoemd bij de meest voorkomende ziekten en symptomen. Als oefening om uiteindelijk zelf tot een puntenkeuze te kunnen komen, bevat het boek vijftien ziektegevallen, waarbij men stap voor stap via de diagnostiek van de TCM tot een therapieschema komt. Een anamneseformulier is toegevoegd ter vergemakkelijking.Bij deze druk is de nomenclatuur van de acupunctuurpunten aangepast aan het Pin Yin, de officiële taal in China die ook voor de acupunctuur geldt. Daardoor wordt een harmonisatie verkregen met de Chinese en de belangrijke buitenlandse literatuur. Nieuw is ook de lijst van acupunctuurpunten: bij de Chinese namen wordt telkens het betreffende acupunctuurpunt genoemd. Bij de meridianen, collaterale en bijzondere acupunctuurpunten is de in de Engelse literatuur gebruikte benaming toegevoegd. Een verklarende woordenlijst completeert het geheel.Coen van der Molen oefent als arts al vijfendertig jaar de acupunctuur uit in al haar vormen en heeft zich jarenlang verdiept in de filosofieën die de grondslag vormen van deze geneesmethode. Hij is medeoprichter van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, waaraan hij jarenlang hoofddocent is geweest. Hij schreef onder andere een leerboek over elektroacupunctuur en publiceerde talrijke artikelen over deze onderwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. van der Molen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035221338
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
463

Beschrijving

Dit leerboek over acupunctuur bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden de principes van de acupunctuur beschreven, tezamen met de meridianen en de acupunctuurpunten. Aan de diverse naaldtechnieken en de moxabehandeling wordt ruime aandacht besteed, evenals aan de voorzorgsmaatregelen die bij de toepassing hiervan moeten worden getroffen om complicaties te vermijden. Ook worden bijzondere toepassingsmogelijkheden, zoals de hand-, voet- en schedelacupunctuur besproken. Daarnaast wordt ruime aandacht geschonken aan de therapie met puntsimulatoren. Het tweede deel is gewijd aan de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Dit biedt een volledig overzicht van deze materie; handvatten worden aangereikt om patiënten via deze methode te behandelen. Er wordt een fors aantal therapievoorbeelden genoemd bij de meest voorkomende ziekten en symptomen. Als oefening om uiteindelijk zelf tot een puntenkeuze te kunnen komen, bevat het boek vijftien ziektegevallen, waarbij men stap voor stap via de diagnostiek van de TCM tot een therapieschema komt. Een anamneseformulier is toegevoegd ter vergemakkelijking.

Bij deze druk is de nomenclatuur van de acupunctuurpunten aangepast aan het Pin Yin, de officiële taal in China die ook voor de acupunctuur geldt. Daardoor wordt een harmonisatie verkregen met de Chinese en de belangrijke buitenlandse literatuur. Nieuw is ook de lijst van acupunctuurpunten: bij de Chinese namen wordt telkens het betreffende acupunctuurpunt genoemd. Bij de meridianen, collaterale en bijzondere acupunctuurpunten is de in de Engelse literatuur gebruikte benaming toegevoegd. Een verklarende woordenlijst completeert het geheel.

Coen van der Molen oefent als arts al vijfendertig jaar de acupunctuur uit in al haar vormen en heeft zich jarenlang verdiept in de filosofieën die de grondslag vormen van deze geneesmethode. Hij is medeoprichter van de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, waaraan hij jarenlang hoofddocent is geweest. Hij schreef onder andere een leerboek over elektroacupunctuur en publiceerde talrijke artikelen over deze onderwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. van der Molen
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035221338
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 1999
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
463

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99