Achteruit lezen

jezus ontdekken in het oude testament

Prijs € 23,99

Uitverkocht

Richard B. Hays

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit beknopte en prettig leesbare boek laat Richard Hays - nieuwtestamenticus van dezelfde statuur als Tom Wright - overtuigend zien dat het Oude Testament zelf de evangelieschrijvers leerde om Jezus te verstaan als de belichaming van Israëls God.Hij legt uit hoe de evangelieschrijvers de Tora, de profeten en de Psalmen 'achteruit lezen', en zo ontdekken dat het Oude Testament Jezus' identiteit onthult. Kunnen de vier evangelisten ons in al hun verscheidenheid leren om ook achteruit te lezen, zodat wij hetzelfde mysterie ontdekken in het verhaal van Israël?Hays laat de Evangeliën opnieuw opengaan door ze te benaderen vanuit het Oude Testament. Tegelijk leert hij hoe we het Oude Testament kunnen lezen door de ogen van de evangelisten. Een eye opener voor theologen en theologisch geïnteresseerden. Een mooi en toegankelijk boekje voor wie verder wil komen in het lezen, begrijpen en uitleggen van de Bijbel.Richard B. Hays is hoogleraar Nieuwe Testament aan Duke Divinity School (North Carolina, VS). Hij is internationaal bekend vanwege zijn boeken over de brieven van Paulus en over de ethiek van het Nieuwe Testament.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard B. Hays
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970675
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

In dit beknopte en prettig leesbare boek laat Richard Hays - nieuwtestamenticus van dezelfde statuur als Tom Wright - overtuigend zien dat het Oude Testament zelf de evangelieschrijvers leerde om Jezus te verstaan als de belichaming van Israëls God.

Hij legt uit hoe de evangelieschrijvers de Tora, de profeten en de Psalmen 'achteruit lezen', en zo ontdekken dat het Oude Testament Jezus' identiteit onthult. Kunnen de vier evangelisten ons in al hun verscheidenheid leren om ook achteruit te lezen, zodat wij hetzelfde mysterie ontdekken in het verhaal van Israël?
Hays laat de Evangeliën opnieuw opengaan door ze te benaderen vanuit het Oude Testament. Tegelijk leert hij hoe we het Oude Testament kunnen lezen door de ogen van de evangelisten. Een eye opener voor theologen en theologisch geïnteresseerden. Een mooi en toegankelijk boekje voor wie verder wil komen in het lezen, begrijpen en uitleggen van de Bijbel.

Richard B. Hays is hoogleraar Nieuwe Testament aan Duke Divinity School (North Carolina, VS). Hij is internationaal bekend vanwege zijn boeken over de brieven van Paulus en over de ethiek van het Nieuwe Testament.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard B. Hays
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970675
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99