Achter de façade

Een cultuur-historische ontdekkingsreis door Parijs

Prijs € 34,99

Uitverkocht

Kees Brants, Chrisje Brants

Hardback | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar Parijs is meer. De stad is ook getekend door haar gewelddadig verleden, gevormd door vorsten en presidenten, bohemiens en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen wordt, maar wel veel in bed wordt gelegen. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid. In 8 hoofdstukken en 24 thematische wandelroutes geeft deze reisgids de bezoeker van de Franse hoofdstad een kijkje Achter de façade van de monumentale gebouwen en witte huizenrijen aan de brede boulevards en groene pleinen, op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit die stad maakt tot wat zij is. Thema’s die van alle tijden zijn – dood, seks en revolutie, oorlog en immigratie, de dromen van machthebbers en kunstenaars – vormen een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op, en brengen je op plaatsen waar je anders niet snel komt. De routebeschrijvingen, het verhaal van wat er te doen en te zien is, en de inkleuring van het thema met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Brants, Chrisje Brants
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038806891
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
624

Beschrijving

Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar Parijs is meer. De stad is ook getekend door haar gewelddadig verleden, gevormd door vorsten en presidenten, bohemiens en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen wordt, maar wel veel in bed wordt gelegen. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid.
In 8 hoofdstukken en 24 thematische wandelroutes geeft deze reisgids de bezoeker van de Franse hoofdstad een kijkje Achter de façade van de monumentale gebouwen en witte huizenrijen aan de brede boulevards en groene pleinen, op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit die stad maakt tot wat zij is. Thema’s die van alle tijden zijn – dood, seks en revolutie, oorlog en immigratie, de dromen van machthebbers en kunstenaars – vormen een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op, en brengen je op plaatsen waar je anders niet snel komt.
De routebeschrijvingen, het verhaal van wat er te doen en te zien is, en de inkleuring van het thema met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Brants, Chrisje Brants
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038806891
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
624

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99