ABC van perversies

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

G. Hekma

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gert Hekma ABC van de perversies ----------------------------------- Smakelijke staalkaart van de menselijke lusten. Uniek naslagwerk over de extreme kanten van de menselijke seksualiteit. Speels en persoonlijk van toon. ----------------------------------- De meeste mensen zien perversies als iets wat geen betrekking op hen heeft; het is voor buitenbeentjes. Toch droomt bijna iedereen wel eens stiekem van dominant gedrag of onderwerping, een liefdesbeet, van bondage of een zweepje. Perversies zijn geen ver-van-mijn-bed-show. ABC van de perversies roept al die mooie en vreemde fantasieën op: van modderbaden tot necrofilie, van exhibitionisme tot een voorliefde voor satijn. Een heel enkele keer leiden ze tot het seksueel gekkenwerk van lustmoordenaars, vaker tot erotische hoogtepunten. En wat de een lachwekkend vindt, is voor de ander het toppunt van genot. Gert Hekma laat alle mogelijke perversies de revue passeren, put en passant uit het werk van intellectuelen en schrijvers als markies de Sade, Reve, Krafft-Ebing en Kinsey, en laat zien dat perversie een algemeen menselijk fenomeen is. "Niemand houdt erg van bijensteken, maar sommige mannen doen hun uiterste best om in hun edele delen gestoken te worden, zodat die opzwellen. Het is een heel werk, want je moet eerst bijen vangen, ze dan een beetje verdoven door hun kooitje stevig te schudden, zodat je ze makkelijker bij hun vleugels kunt beetpakken…" Gert Hekma geeft les over seksualiteit en schrijft over sociologie en de geschiedenis van (homo)seksualiteit. Eerder publiceerde hij Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd (2004) en De roze rand van Amsterdam (1992). Hij werkte mee aan Gewoon doen (2006), Sexual Cultures in Europe (1999), Gay Men and the Sexual History of the Political Left (1995) en The Pursuit of Sodomy (1989).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G. Hekma
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084383
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
303

Beschrijving

Gert Hekma
ABC van de perversies

-----------------------------------
Smakelijke staalkaart van de menselijke lusten.

Uniek naslagwerk over de extreme kanten van de menselijke seksualiteit.

Speels en persoonlijk van toon.
-----------------------------------

De meeste mensen zien perversies als iets wat geen betrekking op hen heeft; het is voor buitenbeentjes. Toch droomt bijna iedereen wel eens stiekem van dominant gedrag of onderwerping, een liefdesbeet, van bondage of een zweepje. Perversies zijn geen ver-van-mijn-bed-show. ABC van de perversies roept al die mooie en vreemde fantasieën op: van modderbaden tot necrofilie, van exhibitionisme tot een voorliefde voor satijn.
Een heel enkele keer leiden ze tot het seksueel gekkenwerk van lustmoordenaars, vaker tot erotische hoogtepunten. En wat de een lachwekkend vindt, is voor de ander het toppunt van genot.
Gert Hekma laat alle mogelijke perversies de revue passeren, put en passant uit het werk van intellectuelen en schrijvers als markies de Sade, Reve, Krafft-Ebing en Kinsey, en laat zien dat perversie een algemeen menselijk fenomeen is.

"Niemand houdt erg van bijensteken, maar sommige mannen doen hun uiterste best om in hun edele delen gestoken te worden, zodat die opzwellen. Het is een heel werk, want je moet eerst bijen vangen, ze dan een beetje verdoven door hun kooitje stevig te schudden, zodat je ze makkelijker bij hun vleugels kunt beetpakken…"

Gert Hekma geeft les over seksualiteit en schrijft over sociologie en de geschiedenis van (homo)seksualiteit. Eerder publiceerde hij Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd (2004) en De roze rand van Amsterdam (1992). Hij werkte mee aan Gewoon doen (2006), Sexual Cultures in Europe (1999), Gay Men and the Sexual History of the Political Left (1995) en The Pursuit of Sodomy (1989).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G. Hekma
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084383
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
303

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99