Aansprakelijkheidsmanagement politie

Prijs € 37,07

Uitverkocht

E.R. Muller

Paperback | Januari 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van het Kennisnetwerk van de Politie academie.Politie en Wetenschap is ingesteld om een stimulans te geven aan de toegepaste wetenschappelijke kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid, de daarvoor benodigde kennisinfrastructuur en de daadwerkelijke benutting van onderzoeksrapporten en resultaten in politie praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handlei-dingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Ze zijn veelal de uitkomst van onderzoek dat is verricht in het kader van het meerjarige onderzoeksprogramma, de kernactiviteit van Politie en Wetenschap.In deze studie bezien de auteurs welke risico's politieorganisaties lopen om aansprakelijk te worden gesteld. Daarbij gaan de auteurs zowel in op de for-meel-juridische kant van de civielrechtelijke aansprakelijkheid als op de dage-lijkse praktijk in verschillende politieregio's. Op grond van concrete casussen wordt een feitelijke schets gegeven van de verschillende vormen van aansprake-lijkheid. Niet alleen komt de huidige praktijk van aansprakelijkstelling aan de orde, er worden ook onderbouwde uitspraken gedaan over de aansprakelijkheid in de toekomst. De studie eindigt met suggesties hoe het aansprakelijkheids-management binnen de politie vorm kan krijgen. Daartoe zijn specifieke aan-dachtspunten voor de leidinggevenden binnen de politiekorpsen ontwikkeld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.R. Muller
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Beschrijving

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van het Kennisnetwerk van de Politie academie.
Politie en Wetenschap is ingesteld om een stimulans te geven aan de toegepaste wetenschappelijke kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid, de daarvoor benodigde kennisinfrastructuur en de daadwerkelijke benutting van onderzoeksrapporten en resultaten in politie praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handlei-dingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Ze zijn veelal de uitkomst van onderzoek dat is verricht in het kader van het meerjarige onderzoeksprogramma, de kernactiviteit van Politie en Wetenschap.
In deze studie bezien de auteurs welke risico's politieorganisaties lopen om aansprakelijk te worden gesteld. Daarbij gaan de auteurs zowel in op de for-meel-juridische kant van de civielrechtelijke aansprakelijkheid als op de dage-lijkse praktijk in verschillende politieregio's. Op grond van concrete casussen wordt een feitelijke schets gegeven van de verschillende vormen van aansprake-lijkheid. Niet alleen komt de huidige praktijk van aansprakelijkstelling aan de orde, er worden ook onderbouwde uitspraken gedaan over de aansprakelijkheid in de toekomst. De studie eindigt met suggesties hoe het aansprakelijkheids-management binnen de politie vorm kan krijgen. Daartoe zijn specifieke aan-dachtspunten voor de leidinggevenden binnen de politiekorpsen ontwikkeld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.R. Muller
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035240421
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
65

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99