Aanslag op de vrijheid

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ilija Trojanow, Juli Zeh

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een kritisch betoog over veiligheidswaan, de controlestaat en de afbraak van burgerrechtenNooit zou u iemand toestaan in uw privézaken te snuffelen, u te bespieden of af te luisteren. Maar wat als die iemand de staat of de wetenschap vertegenwoordigt? Zou u het dan wel toestaan?De bestrijding van terreur en criminaliteit en het gemak van betaalkaarten en virtuele vriendschappen houden een gevaar in: de transparante mens. Trojanow en Zeh waarschuwen hiervoor met dit geëngageerde betoog, dat veel mensen wakker zal schudden: te lang waanden we ons in een valse veiligheid, onze burgerrechten staan op het spel.Juli Zeh (Bonn, 1974) woont en werkt in Leipzig. Ze is juriste en publiceert regelmatig artikelen in kranten. Ze heeft drie romans geschreven en ontving onder meer de Deutsche Bücherpreis, de Per Olov Enquist-Preis en de Solothurner Literaturpreis.Ilija Trojanow (Bulgarije, 1965) vluchtte met zijn ouders via Joegoslavië en Italië naar Duitsland. Tegenwoordig pendelt hij tussen Zuid-Afrika en Duitsland. Voor zijn roman De wereldverzamelaar kreeg hij de Preis der Leipziger Buchmesse. Bij De Geus verschenen ook nog De wereld is groot en overal loert redding, Pelgrimstocht naar Mekka en Gebruiksaanwijzing voor India.Met een voorwoord van Charles den Tex (auteur van o.a. CEL/Wachtwoord): ‘Verplichte lectuur voor iedere politicus en iedere burger.’Dit boek richt zich tegen de ‘veiligheidswaan’ die de huidige samenleving in zijn greep heeft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ilija Trojanow, Juli Zeh
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516067
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Beschrijving

Een kritisch betoog over veiligheidswaan, de controlestaat en de afbraak van burgerrechten

Nooit zou u iemand toestaan in uw privézaken te snuffelen, u te bespieden of af te luisteren. Maar wat als die iemand de staat of de wetenschap vertegenwoordigt? Zou u het dan wel toestaan?
De bestrijding van terreur en criminaliteit en het gemak van betaalkaarten en virtuele vriendschappen houden een gevaar in: de transparante mens. Trojanow en Zeh waarschuwen hiervoor met dit geëngageerde betoog, dat veel mensen wakker zal schudden: te lang waanden we ons in een valse veiligheid, onze burgerrechten staan op het spel.

Juli Zeh (Bonn, 1974) woont en werkt in Leipzig. Ze is juriste en publiceert regelmatig artikelen in kranten. Ze heeft drie romans geschreven en ontving onder meer de Deutsche Bücherpreis, de Per Olov Enquist-Preis en de Solothurner Literaturpreis.
Ilija Trojanow (Bulgarije, 1965) vluchtte met zijn ouders via Joegoslavië en Italië naar Duitsland. Tegenwoordig pendelt hij tussen Zuid-Afrika en Duitsland. Voor zijn roman De wereldverzamelaar kreeg hij de Preis der Leipziger Buchmesse. Bij De Geus verschenen ook nog De wereld is groot en overal loert redding, Pelgrimstocht naar Mekka en Gebruiksaanwijzing voor India.

Met een voorwoord van Charles den Tex (auteur van o.a. CEL/Wachtwoord): ‘Verplichte lectuur voor iedere politicus en iedere burger.’

Dit boek richt zich tegen de ‘veiligheidswaan’ die de huidige samenleving in zijn greep heeft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ilija Trojanow, Juli Zeh
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044516067
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
157

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99