Aanpak van radicalisme

een pschologische analyse van de weg naar radicalisme

Prijs € 26,00

Niet beschikbaar

Arjan de Wolf, Bertjan Doosje

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zowel burgers als professionals (bestuurders, docenten, politieagenten, jeugdwerkers) krijgen steeds vaker te maken met radicaliserende jongeren. Hun reactie op deze jongeren kan deze radicalisering verzwakken of versterken. Om goed om te gaan met dit thema is meer duidelijkheid nodig over het proces van radicalisering.Dit boek beschrijft stapsgewijs hoe het proces van radicalisering zich op dit moment in Nederland voltrekt. Dit proces is tevens het uitgangspunt voor de beschreven manieren van aanpak. Op deze wijze wordt het duidelijk op welk moment welke interventies gehanteerd kunnen worden, zodat deradicalisering plaatsvindt.Wat het boek bijzonder maakt is de toetsing van de gedragswetenschappelijke inzichten aan de Nederlandse situatie. Het boek biedt tevens unieke gegevens over de ontwikkeling van de Hofstadgroep.Er is weinig bekend over de meest succesvolle aanpak van radicalisme. In dit boek worden handvatten en adviezen voor deradicalisering gegeven. Deze adviezen zijn gebaseerd op een sociaal-wetenschappelijke analyse van het radicaliseringsproces.Dit boek leert een ieder om radicalisering in Nederland te herkennen, leert bestuurders om hun beleid met betrekking tot dit thema te optimaliseren en leert docenten, politieambtenaren, sociaal pedagogen en jeugdwerkers hoe om te gaan met deze problematiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan de Wolf, Bertjan Doosje
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066659926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Beschrijving

Zowel burgers als professionals (bestuurders, docenten, politieagenten, jeugdwerkers) krijgen steeds vaker te maken met radicaliserende jongeren. Hun reactie op deze jongeren kan deze radicalisering verzwakken of versterken. Om goed om te gaan met dit thema is meer duidelijkheid nodig over het proces van radicalisering.

Dit boek beschrijft stapsgewijs hoe het proces van radicalisering zich op dit moment in Nederland voltrekt. Dit proces is tevens het uitgangspunt voor de beschreven manieren van aanpak. Op deze wijze wordt het duidelijk op welk moment welke interventies gehanteerd kunnen worden, zodat deradicalisering plaatsvindt.

Wat het boek bijzonder maakt is de toetsing van de gedragswetenschappelijke inzichten aan de Nederlandse situatie. Het boek biedt tevens unieke gegevens over de ontwikkeling van de Hofstadgroep.

Er is weinig bekend over de meest succesvolle aanpak van radicalisme. In dit boek worden handvatten en adviezen voor deradicalisering gegeven. Deze adviezen zijn gebaseerd op een sociaal-wetenschappelijke analyse van het radicaliseringsproces.

Dit boek leert een ieder om radicalisering in Nederland te herkennen, leert bestuurders om hun beleid met betrekking tot dit thema te optimaliseren en leert docenten, politieambtenaren, sociaal pedagogen en jeugdwerkers hoe om te gaan met deze problematiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan de Wolf, Bertjan Doosje
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066659926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99