Aangenaam kennis te maken

de ontmoeting van Europeanen met het hindoeïsme in India

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Jan Peter Schouten

Paperback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Door de eeuwen heen is het een fascinerende ontmoeting geweest: de kennismaking van Europese reizigers met de religieuze cultuur van India. Handelaren en ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo, werden aan het einde van de middeleeuwen gedreven door nieuwsgierigheid naar het onbekende en exotische dat zij op hun reizen tegenkwamen. En ook missionarissen en zendelingen raakten al snel geboeid door deze andere cultuur en godsdienst. Bovendien waren zij gedwongen na te denken over de vraag, hoe die andere religie zich verhield tot hun eigen, christelijk geloof. Op welke wijze zouden mensen in India bereikt kunnen worden met een nieuwe religieuze boodschap?In 'Aangenaam kennis te maken' wordt aan de hand van de verhalen van de reizigers verteld hoe de godsdienst, die allengs 'hindoeïsme' genoemd ging worden, langzamerhand in kaart werd gebracht. De talen van India werden ontsloten, rituelen werden bestudeerd, godsdienstige overtuigingen ontvouwd. En hoe meer de westerse geleerden, bestuursambtenaren en predikers van de cultuur van India begrepen, des te sterker werd ook de grote verscheidenheid duidelijk. Wat gelijk bleef in al die eeuwen van ontmoeting de fascinatie voor een religie die zo heel anders en niettemin zo boeiend was.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Peter Schouten
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401418
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Door de eeuwen heen is het een fascinerende ontmoeting geweest: de kennismaking van Europese reizigers met de religieuze cultuur van India. Handelaren en ontdekkingsreizigers zoals Marco Polo, werden aan het einde van de middeleeuwen gedreven door nieuwsgierigheid naar het onbekende en exotische dat zij op hun reizen tegenkwamen. En ook missionarissen en zendelingen raakten al snel geboeid door deze andere cultuur en godsdienst. Bovendien waren zij gedwongen na te denken over de vraag, hoe die andere religie zich verhield tot hun eigen, christelijk geloof. Op welke wijze zouden mensen in India bereikt kunnen worden met een nieuwe religieuze boodschap?

In 'Aangenaam kennis te maken' wordt aan de hand van de verhalen van de reizigers verteld hoe de godsdienst, die allengs 'hindoeïsme' genoemd ging worden, langzamerhand in kaart werd gebracht. De talen van India werden ontsloten, rituelen werden bestudeerd, godsdienstige overtuigingen ontvouwd. En hoe meer de westerse geleerden, bestuursambtenaren en predikers van de cultuur van India begrepen, des te sterker werd ook de grote verscheidenheid duidelijk. Wat gelijk bleef in al die eeuwen van ontmoeting de fascinatie voor een religie die zo heel anders en niettemin zo boeiend was.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Peter Schouten
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401418
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99