Aan een zijden draad (e-Book)

Herinneringen van een gedeporteerde

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Hans Andriesse

EPUB met digitaal watermerk | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een aangrijpend ooggetuigenverslag van het leven in de dwangarbeiderskampen in nazi-DuitslandIn 1942 wordt de vierentwintigjarige Joodse Nederlander Hans Andriesse door de nazi’s gedeporteerd. Tweeënhalf jaar leidt hij een onmenselijk leven in verschillende dwangarbeiders en concentratiekampen in Duitsland. Hij vertelt over de interne politiek van de kampen, hoe hij onder het zware lichamelijke werk uit kwam door zijn technische achtergrond, en over de hechte vriendschappen die hij sloot met andere gevangenen, medeslachtoffers van het nazigeweld.Toen het kamp waar hij tegen het einde van de oorlog verbleef werd bevrijd door de Russen, betekende dat voor Andriesse niet het einde van de ellende, maar het begin van een slopende tocht tegen het optrekkende Russische leger in, via Polen en Rusland naar Engeland. Aan een zijden draad is een belangrijk en uniek document dat aangrijpend het lot van de gevangenen laat zien. Het is een fascinerend verslag van de tocht door dwangarbeiders en concentratiekampen en de lange weg terug.In de pers‘Een uitstekend weergever van wat hij en zijn medegedeporteerden doorstaan hebben; een scherp geheugen en een goed waarnemer. Zijn relaas draagt van het begin tot eind het stempel van waarachtigheid.’ Dr. Loe de Jong

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Andriesse
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402318135
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
3861960 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Een aangrijpend ooggetuigenverslag van het leven in de dwangarbeiderskampen in nazi-Duitsland

In 1942 wordt de vierentwintigjarige Joodse Nederlander Hans Andriesse door de nazi’s gedeporteerd. Tweeënhalf jaar leidt hij een onmenselijk leven in verschillende dwangarbeiders en concentratiekampen in Duitsland. Hij vertelt over de interne politiek van de kampen, hoe hij onder het zware lichamelijke werk uit kwam door zijn technische achtergrond, en over de hechte vriendschappen die hij sloot met andere gevangenen, medeslachtoffers van het nazigeweld.

Toen het kamp waar hij tegen het einde van de oorlog verbleef werd bevrijd door de Russen, betekende dat voor Andriesse niet het einde van de ellende, maar het begin van een slopende tocht tegen het optrekkende Russische leger in, via Polen en Rusland naar Engeland.

Aan een zijden draad is een belangrijk en uniek document dat aangrijpend het lot van de gevangenen laat zien. Het is een fascinerend verslag van de tocht door dwangarbeiders en concentratiekampen en de lange weg terug.

In de pers

‘Een uitstekend weergever van wat hij en zijn medegedeporteerden doorstaan hebben; een scherp geheugen en een goed waarnemer. Zijn relaas draagt van het begin tot eind het stempel van waarachtigheid.’ Dr. Loe de Jong

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Andriesse
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402318135
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
3861960 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99