Aan de slag met Linux voor LPIC-1

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sander van Vugt

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan de slag met Linux voor LPIC-1 is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je een Linux-systeem moet beheren. Voorkennis van Linux is niet nodig, enige algemene kennis van computersystemen wordt echter wel verondersteld.Alle facetten waarmee een beheerder van een Linux-systeem te maken krijgt, komen aan de orde. Denk daarbij aan het installeren van Linux, het werken met bestanden, het configureren van een gebruikersomgeving en het werken met de printomgeving. Dit boek is geschikt voor gebruik in een leeromgeving en voor zelfstudie, en bevat een groot aantal oefeningen en voorbeelden. Op basis van een eigen lab-omgeving (een virtuele machine) die u in het eerste hoofdstuk opzet, kunt u als lezer vervolgens het hele boek doorwerken. Door deze interactieve aanpak is het voor u ook eenvoudiger om de praktische kennis te onderscheiden van de theoretische achtergrondenBij het schrijven van dit boek is gekeken naar twee belangrijke Linux-distributies: CentOS (gelijk aan Red Hat en Fedora) en Ubuntu. Dit betekent dat u regelmatig verwijzingen naar deze distributies tegenkomt. Het boek is echter ook geschikt wanneer u een andere distributie gebruikt. Dit boek leidt op voor het de examens 101 en 102 (versie 2015) van het Linux Professional Institute en vormt daarmee een uitstekende voorbereiding voor het LPIC-1 certicaat. Om deze examens te halen is echter niet alleen theoretische kennis nodig, maar ook veel 'hands-on' ervaring.Via de hbo-portal van de uitgever, www.AcademicX.nl, is een schat aan aanvullend materiaal beschikbaar, waaronder aanwijzingen voor het opzetten van een lab-omgeving en kennisvragen met directe feedback. Sander van Vugt is zelfstandig trainer, consultant en auteur, gespecialiseerd op het gebied van Linux. Meer informatie over de auteur vindt u op zijn website, www.sandervanvugt.nl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sander van Vugt
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404919
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Aan de slag met Linux voor LPIC-1 is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je een Linux-systeem moet beheren. Voorkennis van Linux is niet nodig, enige algemene kennis van computersystemen wordt echter wel verondersteld.

Alle facetten waarmee een beheerder van een Linux-systeem te maken krijgt, komen aan de orde. Denk daarbij aan het installeren van Linux, het werken met bestanden, het configureren van een gebruikersomgeving en het werken met de printomgeving.

Dit boek is geschikt voor gebruik in een leeromgeving en voor zelfstudie, en bevat een groot aantal oefeningen en voorbeelden. Op basis van een eigen lab-omgeving (een virtuele machine) die u in het eerste hoofdstuk opzet, kunt u als lezer vervolgens het hele boek doorwerken. Door deze interactieve aanpak is het voor u ook eenvoudiger om de praktische kennis te onderscheiden van de theoretische achtergronden

Bij het schrijven van dit boek is gekeken naar twee belangrijke Linux-distributies: CentOS (gelijk aan Red Hat en Fedora) en Ubuntu. Dit betekent dat u regelmatig verwijzingen naar deze distributies tegenkomt. Het boek is echter ook geschikt wanneer u een andere distributie gebruikt.

Dit boek leidt op voor het de examens 101 en 102 (versie 2015) van het Linux Professional Institute en vormt daarmee een uitstekende voorbereiding voor het LPIC-1 certicaat. Om deze examens te halen is echter niet alleen theoretische kennis nodig, maar ook veel 'hands-on' ervaring.

Via de hbo-portal van de uitgever, www.AcademicX.nl, is een schat aan aanvullend materiaal beschikbaar, waaronder aanwijzingen voor het opzetten van een lab-omgeving en kennisvragen met directe feedback.

Sander van Vugt is zelfstandig trainer, consultant en auteur, gespecialiseerd op het gebied van Linux. Meer informatie over de auteur vindt u op zijn website, www.sandervanvugt.nl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sander van Vugt
Uitgever
Boom
ISBN
9789024404919
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99