Aafje Heynis Priesteres in haar vak

Prijs € 41,10

Niet beschikbaar

Paperback | November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aafje Heynis, een legendarische naam voor allen die van de zangkunst houden! Voor de ouderen een kostbare, onvergetelijke herinnering; voor de jongere generatie een openbaring en een lichtend voorbeeld.Incl. muziek-CD met unieke nog niet eerder uitgebrachte radio-opnamen uit haar glorietijd, die onlangs werden teruggevonden in de omroeparchieven. Met volksliedjes en liederen uit de 19e en 20e eeuw, begeleid door Felix de Nobel, oprichter van het Nederlands Kamerkoor.Dit boek bevat een schat aan informatie over Nederlands beroemdste altzangeres, Aafje Heynis. Naast een schets van haar leven en persoonlijkheid treft u een beeld aan van haar kunstenaarschap en interpretatiekunst vanuit musicologisch oogpunt bezien. Vervolgens halen een groot aantal collega's en leerlingen herinneringen op aan hun samenwerking en/of vriendschappelijk contact met Aafje. Hun zeer persoonlijke ontboezemingen vormen samen een genuanceerd en levendig portret in mozaïek van de geliefde zangeres.Aafje komt ook zelf aan het woord in een kleine bloemlezing van interviews, waartin zij zich op ontroerende en onthullende wijze uitspreekt over haar kunst en haar leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Cyclus-Garant
ISBN
9789085750260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Beschrijving

Aafje Heynis, een legendarische naam voor allen die van de zangkunst houden! Voor de ouderen een kostbare, onvergetelijke herinnering; voor de jongere generatie een openbaring en een lichtend voorbeeld.

Incl. muziek-CD met unieke nog niet eerder uitgebrachte radio-opnamen uit haar glorietijd, die onlangs werden teruggevonden in de omroeparchieven. Met volksliedjes en liederen uit de 19e en 20e eeuw, begeleid door Felix de Nobel, oprichter van het Nederlands Kamerkoor.

Dit boek bevat een schat aan informatie over Nederlands beroemdste altzangeres, Aafje Heynis. Naast een schets van haar leven en persoonlijkheid treft u een beeld aan van haar kunstenaarschap en interpretatiekunst vanuit musicologisch oogpunt bezien.

Vervolgens halen een groot aantal collega's en leerlingen herinneringen op aan hun samenwerking en/of vriendschappelijk contact met Aafje. Hun zeer persoonlijke ontboezemingen vormen samen een genuanceerd en levendig portret in mozaïek van de geliefde zangeres.
Aafje komt ook zelf aan het woord in een kleine bloemlezing van interviews, waartin zij zich op ontroerende en onthullende wijze uitspreekt over haar kunst en haar leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Cyclus-Garant
ISBN
9789085750260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
223

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99