50+ aan het werk

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Marc Schabracq, Roos Schabracq

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom heeft geen enkele grote organisatie in Nederland een systematisch beleid voor hun oudere werknemers? Dit terwijl zo langzamerhand bijna de helft van hun medewerkers ouder dan 50 is. Deze medewerkers hebben het maar matig naar hun zin en organisaties zouden deze groep aanzienlijk effectiever kunnen inzetten. Problemen genoeg dus. Bovendien is al decennia duidelijk dat deze problemen voorlopig alleen nog maar groter zullen worden. Zo groot dat ze de bloei en zelfs het voortbestaan van organisaties in gevaar brengen, Oplossingen hiervoor zijn echter voorhanden. Waarom blijven die oplossingen dan ongebruikt? De doorslaggevende factor is hier dat oudere medewerkers en hun managers het moeilijk vinden goed te communiceren en een wezenlijke werkrelatie aan te gaan. '50+ aan het werk' gaat in op wat die medewerkers en hun managers hieraan kunnen doen en over welke interventies ze hierbij kunnen beschikken. Marc (1949) heeft als specialist in de menselijke kanten van verandering in veel organisaties gewerkt. Hij was verbonden aan de UvA (psychologie), is gepromoveerd op non-verbale communicatie en heeft veel geschreven (ca. 25 wetenschappelijke en professionele boeken, en meer dan 100 artikelen en hoofdstukken, ook in het Engels). Roos (1976) is general manager bij een softwarebedrijf en heeft veel managementervaring opgedaan in Nederland en India. Zij heeft zich altijd beziggehouden met de menselijke kant van de automatisering en de vertaling van vragen van klanten in IT-oplossingen. Zij is opgeleid in systeembeheer, multimedia en coaching.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marc Schabracq, Roos Schabracq
Uitgever
RTM / Human Factor Development
ISBN
9789082403800
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

Waarom heeft geen enkele grote organisatie in Nederland een systematisch beleid voor hun oudere werknemers? Dit terwijl zo langzamerhand bijna de helft van hun medewerkers ouder dan 50 is. Deze medewerkers hebben het maar matig naar hun zin en organisaties zouden deze groep aanzienlijk effectiever kunnen inzetten. Problemen genoeg dus. Bovendien is al decennia duidelijk dat deze problemen voorlopig alleen nog maar groter zullen worden. Zo groot dat ze de bloei en zelfs het voortbestaan van organisaties in gevaar brengen, Oplossingen hiervoor zijn echter voorhanden. Waarom blijven die oplossingen dan ongebruikt? De doorslaggevende factor is hier dat oudere medewerkers en hun managers het moeilijk vinden goed te communiceren en een wezenlijke werkrelatie aan te gaan. '50+ aan het werk' gaat in op wat die medewerkers en hun managers hieraan kunnen doen en over welke interventies ze hierbij kunnen beschikken.

Marc (1949) heeft als specialist in de menselijke kanten van verandering in veel organisaties gewerkt. Hij was verbonden aan de UvA (psychologie), is gepromoveerd op non-verbale communicatie en heeft veel geschreven (ca. 25 wetenschappelijke en professionele boeken, en meer dan 100 artikelen en hoofdstukken, ook in het Engels).

Roos (1976) is general manager bij een softwarebedrijf en heeft veel managementervaring opgedaan in Nederland en India. Zij heeft zich altijd beziggehouden met de menselijke kant van de automatisering en de vertaling van vragen van klanten in IT-oplossingen. Zij is opgeleid in systeembeheer, multimedia en coaching.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marc Schabracq, Roos Schabracq
Uitgever
RTM / Human Factor Development
ISBN
9789082403800
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99