36 zieke kinderen

een werkboek met patiëntproblemen voor co-assistenten en basisartsen

Prijs € 39,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Guus de Jonge, Arwen Sprij

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ervaring opdoen met echte patiënten is een essentieel onderdeel van iedere geneeskundige opleiding. In het contact met patiënten leert de co-assistent de theorie toe te passen en de problemen van de patiënt te herkennen en te formuleren. Maar er is altijd een tekort aan nieuwe 'echte' patiënten in de opleiding. 36 zieke kinderen is een papieren aanvulling op het aantal beschikbare echte patiënten.In dit boek leeft u zich in als arts betrokken bij kinderen. In dit boekje kunt u vragen bij uiteenlopende klachten, zoals acute diarree, congenitale heupdysplasie en schoolproblematiek beantwoorden, door de antwoorden te noteren zoals u dat zou doen in het patiëntendossier: kort en bondig, puntsgewijs en overzichtelijk. Na iedere patient kunt u uw antwoorden vergelijken met de suggesties van de auteurs. Uiteraard zijn er voor veel problemen geen standaardantwoorden. Soms zal zelfs doorverwijzing de beste optie zijn.Voor verdere studie en verdieping vindt u na elke bespreking een suggestie voor nadere literatuur.Deze derde druk van 36 zieke kinderen is bedoeld voor co-assistenten en basisartsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus de Jonge, Arwen Sprij
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031384235
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Ervaring opdoen met echte patiënten is een essentieel onderdeel van iedere geneeskundige opleiding. In het contact met patiënten leert de co-assistent de theorie toe te passen en de problemen van de patiënt te herkennen en te formuleren. Maar er is altijd een tekort aan nieuwe 'echte' patiënten in de opleiding. 36 zieke kinderen is een papieren aanvulling op het aantal beschikbare echte patiënten.

In dit boek leeft u zich in als arts betrokken bij kinderen. In dit boekje kunt u vragen bij uiteenlopende klachten, zoals acute diarree, congenitale heupdysplasie en schoolproblematiek beantwoorden, door de antwoorden te noteren zoals u dat zou doen in het patiëntendossier: kort en bondig, puntsgewijs en overzichtelijk. Na iedere patient kunt u uw antwoorden vergelijken met de suggesties van de auteurs. Uiteraard zijn er voor veel problemen geen standaardantwoorden. Soms zal zelfs doorverwijzing de beste optie zijn.
Voor verdere studie en verdieping vindt u na elke bespreking een suggestie voor nadere literatuur.

Deze derde druk van 36 zieke kinderen is bedoeld voor co-assistenten en basisartsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus de Jonge, Arwen Sprij
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031384235
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99