250 jaar over misdaden en straffen

Cesare Beccaria

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1764 publiceerde de Italiaanse filosoof en rechtsgeleerde Cesare Beccaria zijn beruchte Dei delitti e delle pene (Over misdaden en straffen). Dit boek had een enorme impact op het strafrecht in Europa en Amerika. Dankzij Beccaria werd het strafrecht gehumaniseerd en ontdaan van willekeur, machtsmisbruik en religieuze dogma's. Hij zette een beweging in gang die leidde tot de afschaffing van foltering en de doodstraf in tal van landen. In die zin staat Beccaria op hetzelfde niveau als Galileo Galilei, Andreas Vesalius, Isaac Newton, Immanuel Kant en Charles Darwin. Met dit boek wil Dirk Verhofstadt Cesare Beccaria opnieuw de plaats geven die hij verdient, namelijk als een denker die komaf maakte met gruwelijke straffen, anonieme beschuldigingen, martelingen en de bestraffing van hekserij en ander bijgeloof. Hij pleitte voor heldere wetten, onafhankelijke rechters en menswaardige gevangenissen. Een straf diende niet om wraak te nemen, maar om de samenleving te dienen. Beccaria's ideeën blijven actueel, omdat ze de pijlers zijn van onze democratische, open samenleving.Dirk Verhofstadt licht dit allemaal toe in een essay, Etienne Vermeersch in een voorwoord. Het boek bevat de integrale vertaling door J.M. Michiels.http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/250-jaar-over-misdaden-en-straffen

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089243140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 1764 publiceerde de Italiaanse filosoof en rechtsgeleerde Cesare Beccaria zijn beruchte Dei delitti e delle pene (Over misdaden en straffen). Dit boek had een enorme impact op het strafrecht in Europa en Amerika. Dankzij Beccaria werd het strafrecht gehumaniseerd en ontdaan van willekeur, machtsmisbruik en religieuze dogma's. Hij zette een beweging in gang die leidde tot de afschaffing van foltering en de doodstraf in tal van landen. In die zin staat Beccaria op hetzelfde niveau als Galileo Galilei, Andreas Vesalius, Isaac Newton, Immanuel Kant en Charles Darwin.

Met dit boek wil Dirk Verhofstadt Cesare Beccaria opnieuw de plaats geven die hij verdient, namelijk als een denker die komaf maakte met gruwelijke straffen, anonieme beschuldigingen, martelingen en de bestraffing van hekserij en ander bijgeloof. Hij pleitte voor heldere wetten, onafhankelijke rechters en menswaardige gevangenissen. Een straf diende niet om wraak te nemen, maar om de samenleving te dienen. Beccaria's ideeën blijven actueel, omdat ze de pijlers zijn van onze democratische, open samenleving.

Dirk Verhofstadt licht dit allemaal toe in een essay, Etienne Vermeersch in een voorwoord. Het boek bevat de integrale vertaling door J.M. Michiels.

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/250-jaar-over-misdaden-en-straffen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089243140
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99