2017

Prijs € 63,70

Uitverkocht

O.A. Lubbers

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Goed koopmansgebruik speelt een essentiële rol bij de toerekening van de tot de winst uit onderneming behorende baten en lasten aan de jaren waarop zij betrekking hebben. In dit geschrift wordt aandacht besteed aan de wijze waarop die toerekening plaatsvindt. Daartoe is de jurisprudentie van de Hoge Raad op het terrein van goed koopmansgebruik volgens een handzaam raamwerk in kaart gebracht. Aan de hand van dit raamwerk wordt uiteengezet langs welke lijnen de ontvangsten en uitgaven worden toegerekend aan de jaren waarop zij betrekking hebben. Tevens wordt ingegaan op de in een jaar in aanmerking te nemen verplichte en vrijwillige afwaarderingen en opwaarderingen van activa en passiva. Ook komen onderwerpen als de 'bestendige gedragslijn' en 'samenhangende waardering' aan orde.Prof. dr. A.O. Lubbers (1970) is hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij verbonden aan Lubbers, Boer & Douma. In dat kader schrijft hij regelmatig voor cliënten fiscale analyses op het terrein van goed koopmansgebruik. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Belastingkamer van de Hoge Raad ontving Lubbers in 2016 de prestigieuze titel 'Watcher van de Belastingkamer'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
O.A. Lubbers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Beschrijving

Goed koopmansgebruik speelt een essentiële rol bij de toerekening van de tot de winst uit onderneming behorende baten en lasten aan de jaren waarop zij betrekking hebben. In dit geschrift wordt aandacht besteed aan de wijze waarop die toerekening plaatsvindt. Daartoe is de jurisprudentie van de Hoge Raad op het terrein van goed koopmansgebruik volgens een handzaam raamwerk in kaart gebracht.

Aan de hand van dit raamwerk wordt uiteengezet langs welke lijnen de ontvangsten en uitgaven worden toegerekend aan de jaren waarop zij betrekking hebben. Tevens wordt ingegaan op de in een jaar in aanmerking te nemen verplichte en vrijwillige afwaarderingen en opwaarderingen van activa en passiva. Ook komen onderwerpen als de 'bestendige gedragslijn' en 'samenhangende waardering' aan orde.

Prof. dr. A.O. Lubbers (1970) is hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij verbonden aan Lubbers, Boer & Douma. In dat kader schrijft hij regelmatig voor cliënten fiscale analyses op het terrein van goed koopmansgebruik. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Belastingkamer van de Hoge Raad ontving Lubbers in 2016 de prestigieuze titel 'Watcher van de Belastingkamer'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
O.A. Lubbers
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012401081
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99