2017

Prijs € 87,04

Uitverkocht

Ebba Hoogenraad, Bram Duivenvoorde, Sarah Arayess, Saskia Bleijswijk

Paperback | Juli 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het (Europese) levensmiddelenrecht is sterk in ontwikkeling. Dat geldt zeker ook voor bijzondere voeding, een aparte categorie levensmiddelen bedoeld voor specifieke groepen consumenten. De regelgeving voor bijzondere voeding is in 2013 volledig herzien, met als resultaat de Verordening bijzondere voeding (609/2013) die op 20 juli 2016 in werking is getreden. Vanaf die datumzullen de komende jaren verschillende uitvoeringsverordeningen met specifieke regels per productcategorie van kracht worden.Waar vroeger allerlei levensmiddelen onder de wetgeving voor bijzondere voeding konden vallen, trekt de Verordening bijzondere voeding duidelijke lijnen. Voor zuigelingenvoeding, babyvoeding, medische voeding en total diet replacement-producten gelden specifieke voorschriften, andere productgroepen kunnen geen bijzondere voeding meer zijn. Deze Praktijkgids brengt per productgroep de voorschriften in kaart en geeft waar mogelijk praktijkvoorbeelden en uitleg.Ook voedingssupplementen staan in de spotlight. De markt is voortdurend in ontwikkeling en de NVWA treedt actief op tegen onder meer online verkopers van voedingssupplementen. De wetgeving is niet nieuw, maar in de praktijk best ingewikkeld. Welke samenstelling en claims toelaatbaar zijn, is vaak niet eenvoudig vast te stellen. Deze Praktijkgids beschrijft daarom ook voor deze productgroep de toepasselijke wetgeving, voorzien van voorbeelden en commentaar. De uitgave is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling, productie en verkoop van bijzondere voeding en voedingssupplementen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ebba Hoogenraad, Bram Duivenvoorde, Sarah Arayess, Saskia Bleijswijk
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012400428
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Beschrijving

Het (Europese) levensmiddelenrecht is sterk in ontwikkeling. Dat geldt zeker ook voor bijzondere voeding, een aparte categorie levensmiddelen bedoeld voor specifieke groepen consumenten. De regelgeving voor bijzondere voeding is in 2013 volledig herzien, met als resultaat de Verordening bijzondere voeding (609/2013) die op 20 juli 2016 in werking is getreden. Vanaf die datum
zullen de komende jaren verschillende uitvoeringsverordeningen met specifieke regels per productcategorie van kracht worden.

Waar vroeger allerlei levensmiddelen onder de wetgeving voor bijzondere voeding konden vallen, trekt de Verordening bijzondere voeding duidelijke lijnen. Voor zuigelingenvoeding, babyvoeding, medische voeding en total diet replacement-producten gelden specifieke voorschriften, andere productgroepen kunnen geen bijzondere voeding meer zijn. Deze Praktijkgids brengt per productgroep de voorschriften in kaart en geeft waar mogelijk praktijkvoorbeelden en uitleg.

Ook voedingssupplementen staan in de spotlight. De markt is voortdurend in ontwikkeling en de NVWA treedt actief op tegen onder meer online verkopers van voedingssupplementen. De wetgeving is niet nieuw, maar in de praktijk best ingewikkeld. Welke samenstelling en claims toelaatbaar zijn, is vaak niet eenvoudig vast te stellen. Deze Praktijkgids beschrijft daarom ook voor deze productgroep de toepasselijke wetgeving, voorzien van voorbeelden en commentaar. De uitgave is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling, productie en verkoop van bijzondere voeding en voedingssupplementen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ebba Hoogenraad, Bram Duivenvoorde, Sarah Arayess, Saskia Bleijswijk
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012400428
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
196

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99