2017

Prijs € 7,50

Niet beschikbaar

Euripides, Hans Verheij, Hugo Koning, Simon Veenman

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Euripides: Elektra is een volledige uitwerking van de syllabus voor het eindexamen Grieks in het jaar 2017. In dit toneelstuk neemt Euripides een beroemde passage uit de Myceense sagenkring onder handen die ook op het Atheense toneel werd gebracht door Aischylos en Sophokles. In deze versie van Elektra presenteert de dichter ons een zeer eigen beeld van de mythe: we zien een manhaftige en wraakbeluste Elektra, die een jonge en weifelachtige Orestes aanzet tot een dubbele moord. Woede, angst, haat, berouw, geluk en vertwijfeling volgen elkaar snel op in een spannende en gewelddadige tragedie.Leerlingen werken met het leerlingenboek, waarin alle vertrouwde onderdelen zijn te vinden:- inleidende hoofdstukken over de Myceense sagenkring, Euripides, tragedie en de vijfde eeuw voor Christus;- de voorgeschreven Griekse en in het Nederlands vertaalde teksten uit de Elektra van Euripides (de Griekse tekst wordt ook digitaal verstrekt);[br]- zakelijke en praktische annotatie bij de Griekse tekst;- commentaar met essentiele achtergrondinformatie en uitleg bij termen uit de syllabus;- met het commentaar geintegreerde vragen en opdrachten bij de Griekse teksten en de teksten in vertaling;- onthoudblokken en grammaticablokken over belangrijke grammaticale onderwerpen;- de CvTE-mimimumlijst en een overzicht van de CvTE-stijlmiddelen;- op relevantie geselecteerde proefvertalingen;[br]- een index van relevante termen;- de tekst van de syllabus.De bundel is rijkelijk voorzien van illustraties in kleur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Euripides, Hans Verheij, Hugo Koning, Simon Veenman
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087718961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Euripides: Elektra is een volledige uitwerking van de syllabus voor het eindexamen Grieks in het jaar 2017. In dit toneelstuk neemt Euripides een beroemde passage uit de Myceense sagenkring onder handen die ook op het Atheense toneel werd gebracht door Aischylos en Sophokles. In deze versie van Elektra presenteert de dichter ons een zeer eigen beeld van de mythe: we zien een manhaftige en wraakbeluste Elektra, die een jonge en weifelachtige Orestes aanzet tot een dubbele moord. Woede, angst, haat, berouw, geluk en vertwijfeling volgen elkaar snel op in een spannende en gewelddadige tragedie.

Leerlingen werken met het leerlingenboek, waarin alle vertrouwde onderdelen zijn te vinden:
- inleidende hoofdstukken over de Myceense sagenkring, Euripides, tragedie en de vijfde eeuw voor Christus;
- de voorgeschreven Griekse en in het Nederlands vertaalde teksten uit de Elektra van Euripides (de Griekse tekst wordt ook digitaal verstrekt);[br]- zakelijke en praktische annotatie bij de Griekse tekst;
- commentaar met essentiele achtergrondinformatie en uitleg bij termen uit de syllabus;
- met het commentaar geintegreerde vragen en opdrachten bij de Griekse teksten en de teksten in vertaling;
- onthoudblokken en grammaticablokken over belangrijke grammaticale onderwerpen;
- de CvTE-mimimumlijst en een overzicht van de CvTE-stijlmiddelen;
- op relevantie geselecteerde proefvertalingen;[br]- een index van relevante termen;
- de tekst van de syllabus.
De bundel is rijkelijk voorzien van illustraties in kleur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Euripides, Hans Verheij, Hugo Koning, Simon Veenman
Uitgever
Eisma Edumedia bv
ISBN
9789087718961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99