2016

Prijs € 54,76

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.C. van Straaten

Paperback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overdrachtsbelasting is een eeuwenoude belasting die zelfs teruggaat tot het eind van de zestiende eeuw (tachtigjarige oorlog) en die, sinds de invoering van de huidige Wet op belastingen van rechtsverkeer (WBR) per 1 januari 1972, wordt geheven op verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken en rechten waaraan onroerende zaken onderworpen zijn.Aan de hand van de per 1 januari 2016 geldende wet- en regelgeving, waarvan de relevante gedeelten bij elk afzonderlijk onderdeel voorafgaand aan de bespreking zijn opgenomen, geeft dit boek op beknopte en bondige wijze een volledig overzicht van de heffing van de overdrachtsbelasting.Niet alleen het materiële belastingrecht komt aan bod (belastbaar feit, maatstaf van heffing, vrijstellingen), maar ook het formele belastingrecht (wijze van heffing, aansprakelijkheid, boeten, rechtsmiddelen, toepassing hardheidsclausule, ambtshalve vermindering e.d.). Ook de samenloop van overdrachtsbelasting met de omzetbelasting bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop komt ten volle aan bod.Het boek is in de eerste plaats bedoeld als compacte vraagbaak voor al diegenen die in de beroepspraktijk regelmatig met de overdrachtsbelasting in aanraking komen, zoals accountants, fiscalisten, makelaars, notarissen en projectontwikkelaars. Daarnaast kan het boek ook goede diensten bewijzen als studieboek, in het bijzonder voor fiscale en notariële opleidingen. Uw commentaar op dit boek wordt zeer gewaardeerd. U kunt de auteur bereiken via vanstraateneducatief@rechtwijs.nl.Mr. J.C. van Straaten (UvA, 1978) is op het gebied van de overdrachtsbelasting als docent verbonden aan de notariële opleiding van de Universiteit Utrecht en werkzaam bij de Belastingdienst. Van zijn hand verschenen vele publicaties over fiscale en notarieel-juridische onderwerpen. In het bijzonder noemen wij hier de Wegwijs in de Overdrachtsbelasting, waarvan in augustus 2015 de twintigste druk is verschenen bij Sdu.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.C. van Straaten
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012397278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Beschrijving

Overdrachtsbelasting is een eeuwenoude belasting die zelfs teruggaat tot het eind van de zestiende eeuw (tachtigjarige oorlog) en die, sinds de invoering van de huidige Wet op belastingen van rechtsverkeer (WBR) per 1 januari 1972, wordt geheven op verkrijging van in Nederland gelegen onroerende zaken en rechten waaraan onroerende zaken onderworpen zijn.

Aan de hand van de per 1 januari 2016 geldende wet- en regelgeving, waarvan de relevante gedeelten bij elk afzonderlijk onderdeel voorafgaand aan de bespreking zijn opgenomen, geeft dit boek op beknopte en bondige wijze een volledig overzicht van de heffing van de overdrachtsbelasting.

Niet alleen het materiële belastingrecht komt aan bod (belastbaar feit, maatstaf van heffing, vrijstellingen), maar ook het formele belastingrecht (wijze van heffing, aansprakelijkheid, boeten, rechtsmiddelen, toepassing hardheidsclausule, ambtshalve vermindering e.d.). Ook de samenloop van overdrachtsbelasting met de omzetbelasting bij levering van onroerende zaken en vestiging van beperkte rechten daarop komt ten volle aan bod.

Het boek is in de eerste plaats bedoeld als compacte vraagbaak voor al diegenen die in de beroepspraktijk regelmatig met de overdrachtsbelasting in aanraking komen, zoals accountants, fiscalisten, makelaars, notarissen en projectontwikkelaars. Daarnaast kan het boek ook goede diensten bewijzen als studieboek, in het bijzonder voor fiscale en notariële opleidingen. Uw commentaar op dit boek wordt zeer gewaardeerd. U kunt de auteur bereiken via vanstraateneducatief@rechtwijs.nl.

Mr. J.C. van Straaten (UvA, 1978) is op het gebied van de overdrachtsbelasting als docent verbonden aan de notariële opleiding van de Universiteit Utrecht en werkzaam bij de Belastingdienst. Van zijn hand verschenen vele publicaties over fiscale en notarieel-juridische onderwerpen. In het bijzonder noemen wij hier de Wegwijs in de Overdrachtsbelasting, waarvan in augustus 2015 de twintigste druk is verschenen bij Sdu.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.C. van Straaten
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789012397278
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
364

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99