2016-2017

Prijs € 59,92

Uitverkocht

E. Alders

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Publiekrecht is een ruim begrip. Het omvat een heel scala aan onder meer staatsrecht, bestuursrecht en een omvangrijk aantal omgevingsrechtelijke wetten waarin de overheid - vaak via allerlei vergunningstelsels - sturing geeft aan de maatschappij.Het omgevingsrecht maakt een belangrijk deel uit van het publiekrecht en al hetgeen onder het omgevingsrecht valt, komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Daardoor is het boek zeer geschikt voor een brede groep lezers: niet alleen voor degenen die werkzaam zijn in de vastgoedwereld maar iedereen die zich wil verdiepen in het omgevingsrecht dat met name het bouwrecht, het ruimtelijke-ordeningsrecht, het milieurecht en hetmonumentenrecht omvat.Omgevingsrecht/Publiekrecht voor de vastgoedsector geeft in heldere taal een inzicht in dit rechtsgebied met onder meer verwijzingen naar uitspraken in de jurisprudentie en met een consequente verwijzing naar relevante wetsartikelen. Het is daardoor uitgegroeid tot een studieboek en naslagwerk waarin diep wordt ingegaan op de materie, zonder daarbij te verzanden in details. De jarenlange ervaring van de auteur in zowel het onderwijs als in de dagelijkse praktijk van het bestuursrecht heeft geleid tot een boek waarin is gedacht aan zowel volledigheid als overzichtelijkheid, waarbij de leesbaarheid en logica van de opbouw steeds voorop hebben gestaan. De lezer raakt gaandeweg bekend met het 'juridische denken' en raakt vertrouwd met het omgaan met wetboeken en het zelf kunnen vinden van artikelen daarin.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Alders
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012397926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
516

Beschrijving

Publiekrecht is een ruim begrip. Het omvat een heel scala aan onder meer staatsrecht, bestuursrecht en een omvangrijk aantal omgevingsrechtelijke wetten waarin de overheid - vaak via allerlei vergunningstelsels - sturing geeft aan de maatschappij.

Het omgevingsrecht maakt een belangrijk deel uit van het publiekrecht en al hetgeen onder het omgevingsrecht valt, komt in dit boek uitgebreid aan de orde. Daardoor is het boek zeer geschikt voor een brede groep lezers: niet alleen voor degenen die werkzaam zijn in de vastgoedwereld maar iedereen die zich wil verdiepen in het omgevingsrecht dat met name het bouwrecht, het ruimtelijke-ordeningsrecht, het milieurecht en het
monumentenrecht omvat.

Omgevingsrecht/Publiekrecht voor de vastgoedsector geeft in heldere taal een inzicht in dit rechtsgebied met onder meer verwijzingen naar uitspraken in de jurisprudentie en met een consequente verwijzing naar relevante wetsartikelen. Het is daardoor uitgegroeid tot een studieboek en naslagwerk waarin diep wordt ingegaan op de materie, zonder daarbij te verzanden in details. De jarenlange ervaring van de auteur in zowel het onderwijs als in de dagelijkse praktijk van het bestuursrecht heeft geleid tot een boek waarin is gedacht aan zowel volledigheid als overzichtelijkheid, waarbij de leesbaarheid en logica van de opbouw steeds voorop hebben gestaan. De lezer raakt gaandeweg bekend met het 'juridische denken' en raakt vertrouwd met het omgaan met wetboeken en het zelf kunnen vinden van artikelen daarin.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Alders
Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012397926
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
516

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99