2015-2016

Prijs € 90,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Corporate Governance blijft in Nederland een belangrijk onderwerp van discussie. Jaarboek Corporate Governance 2015-2016 bespreekt uiteenlopende aspecten van Corporate Governance. Het boek bevat bedrijfseconomisch, juridisch, bedrijfs-ethisch en organisatorisch georiënteerde artikelen. Verschillende auteurs, afkomstig uit zowel de wetenschap als uit de praktijk, beschrijven actuele onderwerpen waaronder: tien aandachtspunten voor iedere RvC, governance en macht, het belang van de interne evaluatie, internationale aspecten van corporate governance, de geschiktheidstoets bij financiële instellingen, biases in toezicht, governance bij nutsbedrijven, MVO en governance, toezicht bij maatschappelijke organisaties, de rol van de werknemers bij de strategiebepaling, integrated governance en tot slot het jaarlijks terugkerende hoofdstuk over ontwikkelingen in de aandeelhoudersvergaderingen. Het Jaarboek Corporate Governance is bedoeld om degenen die door hun functie regelmatig geconfronteerd worden met Corporate Governance-vraagstukken verder inzicht te geven in de laatste (internationale) ontwikkelingen. Daarnaast is het nuttig voor toekomstige bestuurders en toezichthouders bij de beeldvorming over de verschillende aandachtspunten op dit gebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013132922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Corporate Governance blijft in Nederland een belangrijk onderwerp van discussie. Jaarboek Corporate Governance 2015-2016 bespreekt uiteenlopende aspecten van Corporate Governance. Het boek bevat bedrijfseconomisch, juridisch, bedrijfs-ethisch en organisatorisch georiënteerde artikelen.

Verschillende auteurs, afkomstig uit zowel de wetenschap als uit de praktijk, beschrijven actuele onderwerpen waaronder: tien aandachtspunten voor iedere RvC, governance en macht, het belang van de interne evaluatie, internationale aspecten van corporate governance, de geschiktheidstoets bij financiële instellingen, biases in toezicht, governance bij nutsbedrijven, MVO en governance, toezicht bij maatschappelijke organisaties, de rol van de werknemers bij de strategiebepaling, integrated governance en tot slot het jaarlijks terugkerende hoofdstuk over ontwikkelingen in de aandeelhoudersvergaderingen.

Het Jaarboek Corporate Governance is bedoeld om degenen die door hun functie regelmatig geconfronteerd worden met Corporate Governance-vraagstukken verder inzicht te geven in de laatste (internationale) ontwikkelingen. Daarnaast is het nuttig voor toekomstige bestuurders en toezichthouders bij de beeldvorming over de verschillende aandachtspunten op dit gebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013132922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99