2

bevriend raken met jezelf en de ander

Prijs € 19,90

Niet beschikbaar

Dick Kleinlugtenbelt

Paperback | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De moderne mens heeft moeite betekenisvolle relaties met zichzelf en anderen aan te gaan. Dat is een van de kernproblemen van de moderne tijd. De moderne levenskunst dankt haar bestaan aan deze situatie.Met 'Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander' keert de levenskunst weer terug naar haar oorsprong bij de klassieke filosofen. Welke omgang met het zelf en de ander stimuleert de levenskunst? Wat is het zelf? Wat is vriendschap? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van Socrates, Aristoteles, de Romeinse Stoa, Augustinus en De Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst. De klassieke opvattingen over aloude onderwerpen als de rol van het lot, het korte leven en de dood, liefde en vriendschap kunnen ons inspireren om voor onze eigen tijd een filosofie van de levenskunst te ontwikkelen. Het slotdeel gaat over levenskunstethiek en een herwaardering voor het centrale thema van dit boek: vriendschap.Het boek is een lees- en leerboek, bedoeld voor iedereen met belangstelling voor levenskunst en vriendschap, voor docenten en studenten, studie- en cursusgroepen, filosofen en andere geïnteresseerden.Dit is het tweede boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek 'Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven' (2005) bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.In het derde boek 'Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven' (2018)komen tien levenskunstoefeningen aan de orde die verbonden zijn met actuele levensvragen, zoals de omgang met onrust, haast, voortdurende veranderingen, keuzes en de eindigheid van het leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dick Kleinlugtenbelt
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

De moderne mens heeft moeite betekenisvolle relaties met zichzelf en anderen aan te gaan. Dat is een van de kernproblemen van de moderne tijd. De moderne levenskunst dankt haar bestaan aan deze situatie.

Met 'Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander' keert de levenskunst weer terug naar haar oorsprong bij de klassieke filosofen. Welke omgang met het zelf en de ander stimuleert de levenskunst? Wat is het zelf? Wat is vriendschap? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van Socrates, Aristoteles, de Romeinse Stoa, Augustinus en De Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst. De klassieke opvattingen over aloude onderwerpen als de rol van het lot, het korte leven en de dood, liefde en vriendschap kunnen ons inspireren om voor onze eigen tijd een filosofie van de levenskunst te ontwikkelen. Het slotdeel gaat over levenskunstethiek en een herwaardering voor het centrale thema van dit boek: vriendschap.

Het boek is een lees- en leerboek, bedoeld voor iedereen met belangstelling voor levenskunst en vriendschap, voor docenten en studenten, studie- en cursusgroepen, filosofen en andere geïnteresseerden.

Dit is het tweede boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek 'Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven' (2005) bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum.
In het derde boek 'Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven' (2018)komen tien levenskunstoefeningen aan de orde die verbonden zijn met actuele levensvragen, zoals de omgang met onrust, haast, voortdurende veranderingen, keuzes en de eindigheid van het leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dick Kleinlugtenbelt
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789463401289
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99